Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Κυκλώματα και επιτήδειοι κατακλέβουν ακόμα τον ΕΟΠΥΥ

Ασφαλισμένος αποκάλυψε στην Realnews ότι τον προσέγγισε κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία που χρεώνει τον ΕΟΠΥΥ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για σκευάσματα ειδικής διατροφής καιεπιθέματα, τα οποία δεν χρησιμοποιούν οι ασφαλισμένοι. Η δαπάνη για τα σκευάσματα διατροφής έχει τριπλασιαστεί καθώς από 11.547.000 ευρώ το 2013, έφτασε τα 34.600.000 ευρώ το 2015. Την ίδια ώρα, ο Χ.Φ., τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ 450 ευρώ τον μήνα για σκευάσματα ειδικής διατροφής, τα οποία ενδείκνυνται για άτομα που υποσιτίζονται, ενώ ο ίδιος είναι υπέρβαρος... Λέει μάλιστα ότι τον προσέγγισε γιατρός που ανήκει στο φιλικό του περιβάλλον και του πρότεινε τόσο αυτός όσο και η κόρη του, η οποία πάσχει από νευρολογική πάθηση, να πάρουν δωρεάν κάποια συμπληρώματα διατροφής. Λίγο καιρό μετά, στα βιβλιάριά τους είχαν συνταγογραφηθεί διατροφικά σκευάσματα από έναν γιατρό, ο οποίος είναι διευθυντής κλινικής στο Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων... Είχαν συνταγογραφηθεί 38 τεμάχια μηνιαίως, για τον καθένα και η συνταγή κάλυπτε το χρονικό διάστημα ενός έτους! Και η συνολική δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ ήταν 450 ευρώ τον μήνα, για τον κάθε ασφαλισμένο.
Να πούμε ότι η ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) αποκάλυψε την εμπλοκή γιατρών, φαρμακοποιών, ιδιωτικών κλινικών και εταιρειών σε απάτες που κοστίζουν στον φορέα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με 148 παρόχους να βαρύνονται ,ε ποινές συνολικού ύψους 1.143.728 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...