Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΠΦΑ: Φιλέτα της δημόσιας περιουσίας απευθείας στο λαό και την ΤΑ! Από τα Λιπάσματα … στα Προσφυγικά. Κι έρχονται κι άλλα!

Μπορεί η “ακροβατούσα” σε κενό πολιτικής, αντιπολίτευση και τα “στριμωγμένα – για πρώτη φορά- στα σχοινιά ” της Εξεταστικής, για τα θαλασσοδάνεια, Μήντια, να πιπιλάνε διαρκώς αμήχανα, την μισολιωμένη πλέον καραμέλα της δήθεν παραχώρησης Δημόσιας Περιουσίας για … 99 χρόνια, αλλά τα μόνα που μέχρι τώρα έχουν παραχωρηθεί και μάλιστα όχι για 99 χρόνια, αλλά για πάντα, είναι τρία “φιλέτα” της ελληνικής γης, στους Έλληνες πολίτες.
 Δηλαδή σε εκείνους που αυτονόητα, ανήκουν… Λιπάσματα, Ασύρματος και τώρα Προσφυγικά. Τρεις εμβληματικές περιοχές της πρωτεύουσας δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της από την ΠΦΑ κυβέρνηση, μέσα σε μόλις 18 μήνες. 
Και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μόνον η αρχή. Αφού (σε συνέχεια των προγραμματικών δεσμεύσεων της), η κυβέρνηση προωθεί την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με εμπιστοσύνη και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Τερματίζεται, έτσι, η αδιαφορία, η απαξίωση και το ξεπούλημα που δρομολογούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αρχές σε σύμπνοια με κάθε λογής ιδιοτελή συμφέροντα.
Η αρχή έγινε με την εξαίρεση της έκτασης των Λιπασμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και την απόδοσή της στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ώστε μετά από τις απαραίτητες ενέργειες ανάπλασης οι πολίτες των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος έχουν ήδη δρομολογήσει μια  ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν δραστικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών του Περάματος. Η δέσμη των παρεμβάσεων περιλαμβάνει την κατασκευή ή/και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, πρόγραμμα κατάρτισης και επανένταξης για 500 ανέργους, ζεστά γεύματα για όλα τα παιδιά του Δήμου, διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής στο Άνω Πέραμα, επισκευαστικές παρεμβάσεις στο (επί εννέα χρόνια εγκαταλελειμμένο) κολυμβητήριο του Περάματος και απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.
Ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών παραχώρησαν άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, την υπολειπόμενη έκταση 32 στρεμμάτων του Ασυρμάτου προκειμένου να αναμορφωθεί και να αξιοποιηθεί από τον δήμο και την τοπική κοινωνία με δημιουργία χώρων άθλησης και πολιτισμού, και διαφύλαξη και επέκταση των χώρων πρασίνου.
Η συνέχεια των ενεργειών αξιοποίησης ήρθε χθες, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με την παραχώρηση δύο εμβληματικών για την Αθήνα χώρων με το σ/ν που ψηφίστηκε την Πέμπτη 4/8 στη Βουλή.
Έκταση 487.393 τ.μ. στον Φαληρικό Όρμο με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για σαράντα έτη χωρίς αντάλλαγμα προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση. Έτσι γίνεται το πρώτο βήμα προκειμένου ο χώρος εγκαταλελειμμένος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που από το 2004 ρημάζουν ή υπολειτουργούν να αναπλαστούν αλλάζοντας την εικόνα ολόκληρης της περιοχής του φαληρικού θαλάσσιου μετώπου.
Με το ίδιο σ/ν  παραχωρούνται, επιτέλους, τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια Αττικής και έτσι δικαιώνεται ένα πολυετές αίτημα των τοπικών κινημάτων. Με την παραχώρηση αυτή θα διαφυλαχθεί και θα αναδειχθεί ο πολύτιμος ιστορικός χαρακτήρας των Προσφυγικών, η ιστορική μνήμη της Αθήνας από μια μακρά περίοδο ιστορικών γεγονότων στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν τα προσφυγικά. Παράλληλα, δρομολογείται η αναστήλωση και η αξιοποίησή τους για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως η ίδρυση μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης, η στέγαση κοινωνικών οργανώσεων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, φοιτητών, απόρων και συγγενών ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου «Αγιος Σάββας».
 
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...