Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Θεανώ Φωτίου: "...Θα ξηλώσουμε το κράτος …της Φρειδερίκης και των επιγόνων της"

Στον νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται και επισκέπτεται προνοιακά ιδρύματα του νησιού.

«Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση», δήλωσε η κ. Φωτίου και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχουν διαφάνεια, αξιοπρέπεια και εύκολες διαδικασίες για τον πολίτη. 
Γι' αυτόν τον λόγο, για πρώτη φορά, θα υπάρξει ένας νόμος για την πρόνοια και θα πιστοποιηθούν εκ νέου τα ιδρύματα. «Ο νέος νόμος πλαίσιο, που θα είναι νόμος του κράτους το 2017, θα αφορά όλες τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών (σ.σ. απροστάτευτα παιδιά, κακοποιημένα, ηλικιωμένους, άπορους, ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ, κ.λπ.). Θα είναι ένας νόμος πλαίσιο που θα ορίσει ξανά το ελληνικό προνοιακό κράτος. Από την αρχή», σημείωσε η κ. Φωτίου. «Είμαστε αποφασισμένοι να ξηλώσουμε όλο το προηγούμενο κράτος. Θα ξηλώσουμε το κράτος …της Φρειδερίκης και των επιγόνων της», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς της, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλία Ζωγραφίδη. Νωρίτερα, η κ. Φωτίου επισκέφθηκε προνοιακά ιδρύματα του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα παραμείνει και αύριο στη Ρόδο, με σκοπό να επισκεφτεί και τα υπόλοιπα ιδρύματα.

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...