Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

«Κατασκευασμένη» η καταγγελία των αμερικανών κολυμβητών για ένοπλη ληστεία στο Ρίο.

Οι τέσσερις αμερικανοί αθλητές, ανάμεσά τους και ο πολλάκις ολυμπιονίκης Ράιαν Λόχτε, ισχυρίζονταν ότι έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας ενώ επέστρεφαν από διασκέδαση στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο Λόχτε μάλιστα υποστήριξε ότι ο δράστης έφερε σήμα της Αστυνομίας.
Κατασκευασμένη φαίνεται πως είναι τελικά η καταγγελία των τεσσάρων αμερικανών ολυμπιακών κολυμβητών που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Πλάνα που προέβαλε ο σταθμός Globo καταδεικνύουν πως οι αμερικανοί αθλητές προκάλεσαν ταραχές και ζημιές σε πρατήριο καυσίμων στο Ρίο, με τις Αρχές να υποστηρίζουν ότι στη συνέχεια οι Αμερικανοί εφηύραν την ιστορία της ληστείας για να καλύψουν τις πράξεις τους.
Βίντεο που έχει στη διάθεσή της η βραζιλιάνικη Αστυνομία φέρεται να εικονίζει τον χρυσό ολυμπιονίκη Ράιαν Λόχτε να καταστρέφει πόρτα στο βενζινάδικο και στη συνέχεια να συγκρούεται με υπαλλήλους.
Πάντως, οι Αρχές φαντάζουν διατεθειμένες να μην δώσουν μεγάλη συνέχεια στην έρευνα, παρά το γεγονός ότι έως τώρα έχουν διατάξει τη δέσμευση του διαβατηρίου του Λόχτε κι ενός συναθλητή του, του Τζέιμς Φέιγκεν.
«Ας δώσουμε σε αυτά τα παιδιά μία δεύτερη ευκαιρία [...] Διασκέδασαν, έκαναν ένα λάθος, η ζωή συνεχίζεται», δήλωσε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι δύο άλλοι αμερικανοί κολυμβητές που εμπλέκονται στην υπόθεση, Γκούναρ Μπεντζ και Τζάκ Κόνγκερ, υποχρεώθηκαν από την Αστυνομία να αποβιβαστούν από την πτήση επιστροφής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγη ώρα πριν την απογείωση, και να οδηγηθούν για κατάθεση.
Η όλη υπόθεση έλαβε γρήγορα διαστάσεις εθνικής αντιπαράθεσης, με Βραζιλιάνους να καταγγέλλουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αμερικανοί αθλητές δυσφημούν τη χώρα τους.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...