Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΚΟΛΑΦΟΣ για το ΠΑΚΟΕ και η δημόσια ανακοίνωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση "καταπέλτη" για το ΠΑΚΟΕ, του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία γίνεται λόγος για επιστημονική ανεπάρκεια και προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης από πλευράς ΠΑΚΟΕ, έρχεται και δεύτερο "χαστούκι" από την δημόσια τοποθέτηση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Δελφών
Επειδή ο Δήμος Δελφών έχει στραφεί δικαστικά εναντίον του ΠΑΚΟΕ για δημοσιευμένες μετρήσεις αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων πόσης και κολύμβησης του δήμου μας, παραθέτουμε τις σχετικές τοποθετήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας χθες και του κ. Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου σήμερα για την πληρέστερη ενημέρωσή των συνδημοτών μας γύρω από το θέμα.
Από την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκαλύπτονται οι αθλιότητες του ΠΑΚΟΕ, καθώς εγκαλείται από το Υπουργείο για καταφανή έλλειψη επιστημονικής πληρότητας ως προς τη σύνταξη τέτοιων εκθέσεων και για μη επιστημονικό τρόπο λήψης κι ανάλυσης τυχαίων δειγμάτων που εγείρει αμφιβολίες ως προς την πληρότητα και την ορθότητα των αποτελεσμάτων, ενώ ταυτόχρονα παραπλανεί και μειώνει το ζωτικής σημασίας τουριστικό προϊόν του τόπου μας.
Από την ανακοίνωση δε του κ. Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου καταρρίπτονται οι αναφορές του ΠΑΚΟΕ, ότι για την λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων υφίσταται κάποιου είδους συνεργασία με το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα, και κατεδαφίζεται συνολικά η αξιοπιστία των μετρήσεων και των σχετικών δημόσιων παρεμβάσεών του.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σε απάντηση του εγγράφου σας με αρ.πρωτ. 148/20-7-2016 με θέμα “Ενημέρωση για συνεργασία σε αναλύσεις υδάτων του σωματείου Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών” , σας διαβιβάζουμε συνημμένα ανακοίνωση του Ιδρύματος η οποία αποτελεί απάντηση σε αυτό.
Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν συνεργασία του ΠΑΚΟΕ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δηλώνεται ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία του ΠΑΚΟΕ με κανένα από τα Εργαστήρια του ΕΜΠ ούτε με κάποιο μέλος του επιστημονικού ή διδακτικού προσωπικού του ΕΜΠ.
Αυτό άλλωστε γίνεται αποδεκτό – μετά από ενέργειες του ΕΜΠ – και από το ΠΑΚΟΕ, το οποίο στην με αρ.πρωτ. 8156/2-8-2016 επιστολή του αναφέρει:
Σε απάντηση επί των από 20-7-2016 με αριθ.πρωτ. 15478 και από 28-7-2016 με αριθ.πρωτ. 16198 επιστολών σας, σας ενημερώνουμε ότι δεν αναφερόμαστε ούτε διατηρούμε επίσημη συνεργασία με κανένα από τα Εργαστήρια του Ε.Μ.Π. ούτε με κάποιο μέλος του επιστημονικού ή διδακτικού προσωπικού σας.
Η οποιαδήποτε αναφορά σε συνεργασίες με εργαστήριά σας ή μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Μ.Π. δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και πληροφοριών στο πλαίσιο κοινών ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων, χωρίς την επισφράγιση επίσημης συνεργασίας. Εκτός από αυτό δεν διατηρούμε άλλη σχέση με το Ίδρυμά σας και, σε αυτή την περίπτωση, η τέτοια μνεία έχει πλέον απαλειφθεί αττό τις δημοσιεύσεις μας.
Σε σχέση με το θέμα αυτό το ΕΜΠ επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...