Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΜΦΙΣΣΑ: Η συνέχεια των "Φωκικών 2016" αυτό το σαββατοκύριακο

Με μια σειρά εκδηλώσεων συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις των "Φωκικών 2016".

Α.  1ο Τουρνουά basket "Φωκικά 2016" στο "Χρ. Καμπεράκης"
Με τη συμμετοχή 4 ομάδων της Στερεάς Ελλάδας, του Μάκαρου Άμφισσας, του ΓΣ Ιτέας, του Άρη Θήβας και του Απόλλωνα Λιβαδειάς, πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο το 1ο Τουρνουά basket "Φωκικά 2016" στο κλειστό γυμναστήριο "Χριστολιάς Καμπεράκης" στην Άμφισσα σε συνδιοργάνωση του Μάκαρου και του Δήμου Δελφών.
Το πρόγραμμα των Αγώνων του τουρνουά:
Σάββατο 17/09/2016 στο Κλειστό ΧΡ.ΚΑΜΠΕΡΑΚΗΣ και ώρες
 17.30 Γ.Σ ΙΤΕΑΣ – ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
 19.30 ΜΑΚΑΡΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
Κυριακή 18/09/2016 Μικρός και μεγάλος τελικός τις ίδιες ώρες.

Β. Σύγχρονη Λυσιστράτη στο Θέατρο Κάστρου Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016   Ώρα: 21:00    Είσοδος ελεύθερη
Μια μαθητική παράσταση που ξεχώρισε φιλοξενεί το Θέατρο Κάστρου στη συνέχεια των "Φωκικών 2016". Η "Σύγχρονη Λυσιστράτη", μια παραγωγή της Β΄τάξης του Γενικού Λυκείου Ιτέας, σας προσκαλεί όλους να ανηφορίσετε το βράδυ του Σαββάτου για να απολάυσετε μια πρωτότυπη διασκευή πάνω στο διάσημο αριστοφανικό έργο, που προσαρμόζει το μήνυμα του μεγάλου μας κωμωδού στις σύγχρονες συνθήκες και καταστάσεις.
«Σύγχρονη Λυσιστράτη»
Πρωτότυπη δημιουργία βασισμένη στη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Γκλαβάνου Ελένη- Γουλιώτη Αθηνά- Καρανάσου Ευθυμία
Η κωμωδία «Λυσιστράτη»
Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 411 π.Χ.. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Στην αρχαία Αθήνα, κατά την περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου, οι γυναίκες με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον τόπο τους. Προχωρούν λοιπόν σε συζυγική απεργία προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πόλεμο.
Ανάμεσα στις συγκεντρωμένες γυναίκες, ξεχωρίζουν εκτός από τη Λυσιστράτη, η Αθηναία Καλονίκη, η νεαρή Μυρρίνη, και η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ
Λίγα λόγια για το έργο μας
Η «Σύγχρονη Λυσιστράτη» που παρουσιάζεται σήμερα αποτελεί διασκευή του αρχικού αριστοφανικού κειμένου ή, μάλλον, αναπροσαρμογή του στις συνθήκες και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, καθώς και στις ανάγκες μιας σχολικής παράστασης. Η κεντρική ιδέα (αντίδραση των γυναικών στις επιθετικές διαθέσεις των ανδρών με επικεφαλής τη Λυσιστράτη) παραμένει η ίδια, όπως και τα ονόματα πολλών ηρώων. Ίδιο παραμένει και το νόημα του έργου: ένα βροντερό «όχι» στον πόλεμο και στην αυθαιρεσία κάθε είδους εξουσίας και ένα εξίσου ισχυρό «ναι» στην ενότητα του λαού μπροστά στα κοινά προβλήματα.
Θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές καθώς και Κύπελλο στην νικήτρια ομάδα.

 

Γ. Μουσικοχορευτική παράσταση από το Ωδείο Άμφισσας
Μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση από το Ωδείο Άμφισσας σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών αποτελεί τη συνέχεια των 'Φωκικών 2016" την Κυριακή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.
Η παράσταση "ΑΓΑΠΗΣ ΛΟΓΙΑ" είναι μια διαδρομή από την Οπερέτα στον Ελληνικό κινηματογράφο.Η συμμετοχή της σοπράνο Έλλης Καρύδη και αυτή των μαθητών του Ωδείου Άμφισσας μας προετοιμάζει για ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός.
Τις χορογραφίες και την κίνηση της παράστασης έχει σχεδιάσει η Φλώρη Δανδόλου, πιάνο θα παίξει η Μαρία Μάζη, ενώ και τα κείμενα και την αφήγηση έχουν επιμεληθεί οι Ευαγγελία Τσονάκα και ο Στάθης Καστρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...