Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος Δωρίδος ανάμεσα στους  φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
                  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως θεματοφύλακας της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας μας,  συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2016), ένα σημαντικό θεσμό, που καθιερώθηκε από το 2002, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ,για το 2016 αποτελεί η οικονομική ανάπτυξη ,ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων  μετακίνησης  και το μήνυμα που έχει υιοθετηθεί είναι το «’Εξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία»(Smart mobility. Strong economy).

Ο Δήμος Δωρίδος μετέχει, στηρίζοντας και φέτος αυτό το σπουδαίο θεσμό  και με τη συμμετοχή του αυτή προβάλλει την ταυτότητά του και κατ’επέκταση  την ταυτότητα της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για πρώτη φορά ,  μπορούν και καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες να συμμετέχουν με τις δράσεις τους, εγγράφοντάς τες στη διεύθυνση: http://www.mobilityweek.eu/about-mobilityactions.

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...