Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Με ένα ιδιαίτερο θεατρικό έργο η συνέχεια των "Φωκικών 2016"

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση αποτελεί τη συνέχεια των "Φωκικών 2016" στο Θέατρο Κάστρου της Άμφισσας το βράδυ του Σαββάτου.
Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του προηγούμενου σαββατοκύριακου, σειρά έχει η Θεατρική παράσταση με το έργο “Αρσενικό και παλιά δαντέλα” του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Ευπαλίου, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Ιωάννας Κατσαρού και Κατερίνας Νανοπούλου, στο Θέατρο Κάστρου στις 8 το βράδυ.

Οι μαθητές του Ευπαλίου καταθέτουν τον ενθουσιασμό και το μεράκι τους σε μια παράσταση που κατέκτησε όλους όσοι την έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα και προσκαλούν τους φίλους του θεάτρου της περιοχής μας να γνωρίσουν τη δουλειά τους και να περάσουν μαζί τους ευχάριστες και ξεκαρδιστικές ώρες στον υποβλητικό χώρο του ανανεωμένου Κάστρου της Άμφισσας.
Η παράσταση υπόσχεται να αποζημιώσει τις απαιτήσεις όσων θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, ενισχύοντας με την παρουσία και το χειροκρότημά τους την αξιέπαινη προσπάθεια των νεαρών ερασιτεχνών ηθοποιών του μαθητικού θιάσου του Ευπαλίου.

Θέατρο Κάστρου Άμφισσας
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
Είσοδος ελεύθερη


Λίγα λόγια ...για το έργο

Μια μαύρη κωμωδία, με πρωταγωνίστριες δύο γλυκές γριούλες που έχουν ένα περίεργο χόμπι!
Σε ένα μικρό σπίτι δίπλα από το νεκροταφείο του Μπρούκλιν κατοικούν δυο ευγενικές και αξιαγάπητες ηλικιωμένες κυρίες, η Άμπι και η Μάρθα Μπρούστερ. Mε βοηθό τον ανιψιό τους Τέντι, οι εν λόγω κυρίες έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερα… κακή συνήθεια.
Κάποια στιγμή στο σπίτι τους καταφθάνει ο άλλος τους ανιψιός, Μόρτιμερ Μπρούστερ, δημοσιογράφος και κριτικός, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι δήλωνε ορκισμένος εργένης, γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο της Ελέιν Χάρπερ, την οποία σκοπεύει να παντρευτεί. Ο Μόρτιμερ σοκάρεται όταν ανακαλύπτει το χόμπι που έχουν οι θείες του.
Και ενώ ο Μόρτιμερ δεν έχει ακόμα συνέλθει από την έκπληξη, τις θείες του αποφασίζει να επισκεφτεί και ο τρίτος ανιψιός, ο παρανοϊκός δραπέτης Τζόναθαν, κουβαλώντας μαζί τον συνεργό του, πλαστικό χειρουργό Αινστάιν και τις δικές του «εκπλήξεις».
Μια σειρά από κωμικοτραγικά επεισόδια λαμβάνουν χώρα σ' εκείνο το σπίτι, με την αστυνομία να εμφανίζεται μόνο και μόνο για να κάνει τα πράγματα χειρότερα…..

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης):
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Abby Brewster
ΖΕΚΑ ΕΙΡΗΝΗ Teddy Brewster
ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΟΦΙΑ Officer Klein
ΚΑΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ Officer Brophy
ΔΡΟΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Martha Brewster
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Elaine Harper
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Mortimer Brewster
ΜΕΛΙΣΤΑ ΕΦΗ Mr. Gibbs
ΛΥΜΠΕΣΑΡΙ ΑΛΦΡΕΝΤ Jonathan Brewester
ΖΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Dr. Einstein
ΦΡΟΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Officer O’Hara
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Lt. Rooney
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Mr. Witherspoon
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: KARLHEINZ GRATZL
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΚΟΛΟΤΖΙΕΪ ΝΤΟΜΙΝΙΚ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Joseph Kesselring και το έργο

Ο Τζόζεφ Όττο Κέσελρινγκ (21 Ιουλίου 1902 – 5 Νοεμβρίου 1967) ήταν Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, γνωστός περισσότερο για το έργο του «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», που έγινε τεράστια επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ αλλά και σε πολλές χώρες. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, γιος Γερμανών μεταναστών, ο Κέσελρινγκ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δουλεύοντας για και γύρω από το θέατρο.

Το 1939, το ιδανικό του Λευκού Αγγλοσαξονικού Προτεσταντικού προτύπου μπήκε στο στόχαστρο του Κέσελρινγκ με τη μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», που αποτέλεσε το αριστούργημά του, με 1.444 παραστάσεις του στο Μπρόντγουεϊ και 1.337 στο Λονδίνο.
Ο Κέσελρινγκ μέσα από μια κωμωδία, η οποία είναι άλλωστε κι ένα από τα μεγαλύτερα μέσα και εργαλεία σχολιασμού κάθε κοινωνίας, σατιρίζει μεταξύ άλλων τον πουριτανισμό, την “τρέλα” ή τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και αναφέρεται με μια μεγάλη δόση ειρωνείας, στην “ευσπλαχνία” για την ανθρώπινη ύπαρξη, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί με ανορθόδοξο ενίοτε τρόπο, όπως στην περίπτωση των δυο ηλικιωμένων κυριών με το ιδιαίτερα μακάβριο “χόμπι”!
Οι δύο αγαπημένες θείες, ισχυρίζονται πως προσπαθούν αενάως να βρουν τη γαλήνη, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για να την προσφέρουν απλόχερα στους μοναχικούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, παρά μόνο την τελευταία τους ημέρα επάνω στη γη.
Η κινηματογραφική εκδοχή του έργου, το 1944 με πρωταγωνιστή τον Κάρι Γκράντ, σε σκηνοθεσία του Φρανκ Κάπρα, απογείωσε τη δημοτικότητα του έργου. Ο Κέσελρινγκ πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1967, σε ηλικία 65 ετών.

…για τον ηθοποιό Boris Karloff

Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βρετανού ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου Γουίλιαμ Χένρι Πρατ (William Henry Pratt). Ήταν το νεότερο από τα οκτώ παιδιά ενός διπλωμάτη.
Ο ρόλος του Φρανκενστάιν (1931) στην ταινία του Τζέιμς Γουέιλ ήταν καθοριστικός για την καριέρα του.
Το 1941 εμφανίστηκε στο Μπρόντγουεϊ, στο έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», ερμηνεύοντας ο ίδιος τον χαρακτήρα του Τζόναθαν Μπρούστερ, του παρανοϊκού εγκληματία ανιψιού, ο οποίος, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης από την αστυνομία, κάνει πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπό του, με την πιο πρόσφατη να τον κάνει να μοιάζει με τον Μπόρις Κάρλοφ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...