Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: “Διαρροή μαθητών λόγω μεταγραφών”

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις εγγραφές μαθητών από την Πολύδροσο προς το Γυμνάσιο της Αμφίκλειας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε εμπλέκεται στα οργανωτικά θέματα λειτουργίας των Σχολείων και ως εκ τούτου δεν επεμβαίνει στον τρόπο μεταγραφής των μαθητών. Αυτά είναι θέματα που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Εξυπακούεται ότι δεν επεμβαίνουμε και στην ελευθέρα βούληση των μαθητών και των γονέων για την επιλογή του Σχολείου φοίτησής τους.
Στην αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου είναι οι κτιριακές υποδομές των Σχολείων και η αντιμετώπιση των λειτουργικών τους αναγκών. Καθημερινά, μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των Σχολείων. Μέχρι σήμερα έχουμε ανταποκριθεί πλήρως με σημαντικές επεμβάσεις μας, τις οποίες γνωρίζει καλά η τοπική κοινωνία της Γραβιάς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη μαθητιώσα νεολαία και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς με συνέπεια για να επιλύουμε κάθε πρόβλημα και να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η Δημοτική Αρχή πιστεύει και αγωνίζεται για την παραμονή και ενδυνάμωση των τοπικών Σχολικών Μονάδων της περιοχής προς όφελος μαθητών και γονέων αλλά και των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι πράγματι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τη διατήρηση και ανάδειξη των Σχολείων τους και γι αυτό τους ευχαριστούμε.


Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γραβιάς-Παρνασσού
Νικόλαος Μολιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...