Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ ΙΤΕΑ 24,25,26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
10:00 έως 13:00 Ιστορική Αναδρομή στην Ναυμαχία της Αγκάλης, εν πλω. Αναχώρηση από το Λιμάνι Ιτέας (ανά μία ώρα) με τελικό προορισμό τον όρμο της Αγκάλης και παράλληλη ιστορική αφήγηση σχετικά με το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας.
ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18:00- 20:30 Τόπος διεξαγωγής: Κυριακοπούλειο- Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας.
 Χαιρετισμός Δημάρχου Δελφών κ. Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου.
 Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος, κ. Λαμπρινής Κουφάκη.
 Ιστορικές μορφές που σηματοδοτούν την πόλη της Ιτέας:

1. Ο Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας: «Ο υπογράφων τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ιτέας»,
2. Ο Φιλέλληνας Πλοίαρχος Frank Abney Hastings με το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Αγκάλης: «Η αιτία της γέννησης του Δήμου Ιτέας» Ομιλία από την Αντιδήμαρχο Δήμου Δελφών ΔΕ Ιτέας κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα- Τσακίρη
 «Ο Ιωάννης Καποδίστριας αντιμέτωπος με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Η στάση των Προκρίτων και Οπλαρχηγών της Ρούμελης» Ομιλία από τον Νομικό –Ιστορικό-Πρόεδρο Εταιρείας μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια Δρ. Ανδρέα Κούκο.
 «Το κίνημα του Φιλελληνισμού. Η περίπτωση Άστιγξ (Frank Abney Hastings, 1794-1828) και το κατόρθωμα στην Ιτέα» Ομιλία από τον Ιατρό-Κυτταρολόγο, Ιστορικό της Ιατρικήςσυγγραφέα, Δρ. Αριστείδη Γ. Διαμαντή
 Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Δελφών και Δήμου Κέρκυρας. Παρουσίαση από την Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Δελφών, κ. Έλλης Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου .
Συνδιοργάνωση με την Ένωση Γυναικών Φωκίδας

21:00 22:30 Τόπος διεξαγωγής: Λιμάνι Ιτέας ΣΥΝΑΥΛΙΑ από την μπάντα της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
8:00 Έπαρση Σημαίας στον Προβλήτα Λιμένα Ιτέας
09:45 – 10:00 Προσέλευση Επισήμων στην Είσοδο της Μαρίνας δίπλα στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»
10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κ. Γουώρθ Τζων _Τάουνσεντ
11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ναυμαχίας της Αγκάλης - Κατάθεση στεφάνων από την Πολιτειακή και Στρατιωτική Ηγεσία
12:00 Παρέλαση Τμημάτων Μαθητών και Συλλόγων - Παραλία Ιτέας (από Μαϊάμι έως Λιμεναρχείο)
19:00 Τόπος διεξαγωγής: Κυριακοπούλειο- Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας.
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ- ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ Στο πρόγραμμα του ο σολίστας Μάνος Σαριδάκης, θα παρουσιάσει, μια «Ηχητική Αναπαράσταση» της Ναυμαχίας της Αγκάλης & Αυτοσχεδιασμούς, σε πρώτη εκτέλεση. Συνδιοργάνωση Μουσική Λέσχη «Roudhouse Blues», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ‘’Whispers Of The Sea 2016’’ .

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 
 
Τόπος διεξαγωγής: Λιμάνι Ιτέας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Διοργάνωση Επιτροπή Τουρισμού Δ. Δελφών
9:30 – 11:00 Καλωσόρισμα – Άφιξη πλοίου.

Συμμετέχουν: Τα Χορευτικά  Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ιτέας  «Το Χοροστάσι» & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας ΚΑΠΗ ΔΕ ΙΤΕΑΣ  Δημοτική Φιλαρμονική Ιτέας. 
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...