Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κουβέντα για τα δάνεια της ΝΔ από την Attica Bank

H εγγυητική της Attica Bank προς τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση στοιχείων του «πόθεν έσχες» του προσωρινού υπερθεματιστή, έδωσαν την ευκαιρία στον ΔΟΛ, στον όμιλο Αλαφούζου και στο «Star» συμφερόντων Βαρδινογιάννη με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. να ενώσουν για λίγο τις δυνάμεις τους, ανακαλύπτοντας όψιμα σκοπιμότητες και αδιαφάνεια στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Καταγγέλλοντας όμως την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου της Attica Bank, αποκαλύπτουν τα ίδια τα μέσα το πώς η συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα αποτέλεσε διαχρονικό πεδίο κυβερνητικών χειραγωγήσεων που μεταξύ άλλων δανειοδότησε με επισφαλείς εγγυήσεις ΜΜΕ και κόμματα. Όπως άλλωστε και οι συστημικές τράπεζες.
Επιπλέον τα συγκεκριμένα μέσα βάλλουν εναντίον μόνο ενός εργολάβου, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί στρατηγικών επιχειρηματικών συνεργασιών δήθεν ορκισμένων ποδοσφαιρικά εχθρών.
Κι αυτό όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Attica (ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος Αλ. Αντωνόπουλος) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τον Ιούλιο κατέθετε ότι δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική εξασφάλιση των «θαλασσοδανείων» (κομμάτων και ΜΜΕ) στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Όσο για τη Ν.Δ., χωρίς να έχει πληρώσει ούτε μία δόση από τα οφειλόμενα στη συγκεκριμένη τράπεζα, από την οποία έπαιρνε δάνεια με τις ίδιες εγγυήσεις που είχε δώσει σε άλλες τράπεζες, τώρα καταγγέλλει τον τρόπο που πήρε δάνειο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.
Επιπλέον, όπως αποκαλύφθηκε στην ίδια εξεταστική, ενώ η εισήγηση του «Τμήματος έγκρισης και αξιολόγησης πιστοδοτήσεων» ήταν αρνητική για δάνειο προς τη Ν.Δ. (20.10.2011), εν τούτοις αυτό εγκρίθηκε από το ανώτερο εγκριτικό συμβούλιο πιστοδοτήσεων. «Υπήρχε διαφωνία για το δάνειο στο εισηγητικό επίπεδο.
Ο εισηγητής στο κλιμάκιο είχε θετική άποψη. Υπήρχε διαφωνία μεταξύ του εισηγητή και του υφισταμένου του τμηματάρχη», αποκάλυψε ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Attica Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Πηγή: efsyn.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...