Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ολόκληρη η ομίλια του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην ΔΕΘ

Τον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «στο τέλος της επόμενης διετίας φεύγουμε οριστικά από το πρόγραμμα, καθώς θα έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης». Ο πρωθυπουργός μίλησε για την Ελλάδα «της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της δημοκρατίας και της διαφάνειας», με σκοπό την παραγωγή νέου πλούτου, χωρίς όμως «αυτούς που μοιράστηκαν ως λεία τα οφέλη της ανάπτυξης πριν τη κρίση, για να βγάλουν αφορολόγητα κέρδη στις τράπεζες του εξωτερικού.
Χωρίς τους γνωστούς κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, των off shore και των θαλασσοδανείων, τα συμφέροντα των οποίων με σθένος υπερασπίζεται η ΝΔ του κου Μητσοτάκη».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης, στην Ευρωμεσογειακή σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η οποία «αποδεικνύει πως η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη».
Εκτενή αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και στον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος «θα αντικατασταθεί από έναν δικαιότερο φόρο».
Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως «οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, θα παγώσουν, χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του».
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...