Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί βούλιαξαν τη χώρα …

Οταν ένας άνθρωπος σαν τον υιό Ψυχάρη κουνάει το χέρι στους βουλευτές και διαγιγνώσκει σ’ αυτούς καταστάσεις ονείρωξης (αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε), τους λέει με τον δικό του τρόπο ότι δεν τους λογαριάζει στο ελάχιστο -ούτε ως άτομα ούτε ως θεσμό-, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει μια τραμπούκικη συμπεριφορά του υποκόσμου η οποία εκκινείται απ’ ό,τι θεωρεί προάσπιση των συμφερόντων του.

Ο υιός Ψυχάρης δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς μπορεί να θεωρείται υγιής επιχείρηση ο ΔΟΛ όταν τα ίδια κεφάλαιά του αντιπροσωπεύουν το 1/4 των χρεών του. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί σωστό να δανείζονται οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις.
Υπήρξε, μάλιστα, αποκαλυπτικός όταν υποχρεώθηκε να αναφερθεί σε εγγυήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ που ο ίδιος υπέγραψε σε τράπεζα. Οταν ρωτήθηκε με τι εχέγγυα υπέγραψε αυτές τις εγγυήσεις η απάντηση ήταν σοκαριστική: «Με αέρα»!!!
Αυτό ακριβώς συνέβαινε. Μια κάστα επιχειρηματιών που είχε υπό τον έλεγχό της, για δεκαετίες, τον χώρο της ενημέρωσης, που παρενέβαινε καταλυτικά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στις εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα, εισέπραττε από τις τράπεζες τεράστια ποσά βάζοντας ως εγγύηση αέρα κοπανιστό. Κάτι που φυσικά θα ήταν αδύνατο να το κάνει αν δεν είχε τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Μια σχέση «δούναι και λαβείν», όπου ο ένας στήριζε τον άλλον, βούλιαξε μια ολόκληρη χώρα.
Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις;
Ολόκληρο το άρθρο στην efsyn.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...