Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παναγιώτης Ταγκαλής: Περί αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών καθαριότητας - Θέσεις/Απόψεις.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

‘Λήψη απόφασης που αφορά στην συμμόρφωση του Δημοτικού Συμβουλίου με την αριθ. 4602/2015 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και συγκεκριμένα αναδρομική λήψη απόφασης με τρόπο ώστε να διορθωθούν οι πλημμέλειες της αριθ.385/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (περί αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών καθαριότητας) με βάση την ως άνω απόφαση του Σ.τ.Ε.'

1. Με επιστολή-ανακοίνωση ζητήσατε από τους πολίτες να αποδεχτούν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας συνολικού ύψους 750.000 ευρώ, δηλαδή 3 ευρώ/οικογένεια/μήνα:

Η επιβάρυνση είναι ψευδής, γιατί είναι υπερτριπλάσια (περίπου 10 ευρώ/οικογένεια/μήνα.)

2. Φέρατε μελέτη τεκμηρίωσης των ποσοτήτων των απορριμμάτων για να δικαιολογήσετε το ποσό των 750.000 ευρώ.

Σας την καταρρίψαμε ως 'τεχνικά απαράδεκτη' και ψευδή.

3. Ζητήσαμε να τηρήσετε τη διαδικασία πρόσκλησης των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και δικαίωμα ψήφου.

Την αγνοήσατε.

4. Προτείναμε την καθυστέρηση της επιβολής αυξήσεων, για σύνταξη νέας μελέτης, σωστής και εμπεριστατωμένης.

Την απορρίψατε.

5. Προσφύγαμε σε α' και β' βαθμό και δικαιωθήκαμε από την επιτροπή του άρθρου 152.

Δικαιωθήκαμε (λόγω μη τήρησης των ορθών και δημοκρατικών διαδικασιών, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης).

6. Παραδεχτήκατε 'εμμέσως' την αδικία που επιφέρετε με τις παράλογες αυξήσεις (έως 62%) και δεσμευτήκατε να φέρετε 'αναλογιστικές' μελέτες μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Εμπαίξατε τους πολίτες, αφού ουδέποτε τις συντάξατε.

7. Εγγράψατε στον προϋπολογισμό τις αυξήσεις των 750.000 ευρώ ως οφείλατε.

Μεταφέρατε στις δύο τελευταίες αναμορφώσεις του έτους 2015, ποσό 250.000 ευρώ σε άλλο κωδικό, παράνομα, τη στιγμή που οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές και απαγορεύεται.

8. Προσφύγατε στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152 που μας δικαίωνε και προσωρινή αναστολή, δαπανώντας 5.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα:

Σας προτείναμε να μην προσφύγετε, αξιοποιώντας τα χρήματα προς όφελος των πολιτών, με τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών. Απορρίψατε την πρότασή μας, όντας ανακόλουθοι (είχατε δεσμευτεί για τη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών), άρα ποτέ δεν επιθυμούσατε πραγματικά τη διαφάνεια στις ενέργειές σας.
Σας προειδοποιήσαμε (15.12.2015), ότι οι ενέργειές σας είναι υψηλού κινδύνου, αφού σε αρνητική εξέλιξη της προσφυγής σας ρισκάρετε την Οικονομική κατάσταση του Δήμου με κίνδυνο κατάρρευσης. Ήδη το ΣτΕ, σε έγγραφό του στις 14.10.15 σας ερώτησε αν έχετε συμμορφωθεί με την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 (δηλαδή αν λάβατε νέα απόφαση Δ.Σ.), στο οποίο απαντήσατε αρνητικά. Δηλαδή λάβατε το ρίσκο γνωρίζοντας ότι η απόρριψη της προσφυγής σας θα σήμαινε επιστροφή εντόκως των χρημάτων που εισπράξατε στους Πολίτες (έγγραφό σας υπ' αριθμόν 25957/15.10.15).

9. Στο Δ.Σ. της 10.8.16, επαναφέρατε το θέμα με καθυστέρηση δέκα μηνών (η απορριπτική απόφαση του ΣτΕ λήφθηκε τέλος 2015, την οποία γνωρίζατε από τον Ιανουάριο του 2016 αφού την έλαβε ο δικηγόρος σας), χωρίς καμία διαφοροποίηση από την προηγούμενη φορά, και ψηφίσατε 'κατά πλειοψηφία......την συμμόρφωση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών με την αριθ. 4602/2015 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και συγκεκριμένα την αναδρομική λήψη απόφασης με τρόπο ώστε να διορθωθούν οι πλημμέλειες της αριθ. 385/2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (περί αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών καθαριότητας) με βάση την ως άνω απόφαση του Σ.τ.Ε.» λες και είναι είναι στην διακριτική ευχέρεια του Δήμου Δελφών εάν θα συμμορφωθεί και με ποιό τρόπο με το διατακτικό αποφάσεως του ΣτΕ.

Η υποχρέωση πάντων για συμμόρφωση προς το περιεχόμενο δικαστικών αποφάσεων επιβάλλεται εκ του άρθρου 95 παρ. 5 του Συντάγματος και δεν εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των διοικουμένων!

Δεν τηρήσατε τη διαδικασία αφού θα έπρεπε να έχουν λάβει τα Τοπικά συμβούλια αποφάσεις για το αν επιθυμούν τις αυξήσεις ή όχι.

Δεν τροποποιήσατε την 'υποτιθέμενη'-απαράδεκτη μελέτη σας, ενώ η λύση είναι απλή λόγω του ότι έχετε πλήρη στοιχεία στα χέρια σας από την μεταφορά των απορριμμάτων στη Λαμία εδώ και ενάμιση χρόνο.

Συνεπώς, το εν λόγω πρόσθετο τέλος που ψηφίσατε, αφού δεν αντικρύζει ειδική αντιπαροχή προς τους βαρυνόμενους με αυτό, δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αλλά στην πραγματικότητα συνιστά φόρο.

Σήμερα, επιβεβαιώνονται πλήρως οι απόψεις μας και ο Δήμος έχει έρθει σε δυσχερή θέση, με πλήρη υπαιτιότητα δική σας, την οποία φροντίζετε, με τις ενέργειές σας, να κάνετε δυσχερέστερη.

Οι θέσεις του συνδυασμού μας παραμένουν σταθερές, όπως αυτές κατ' επανάληψη έχουν εκφραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα δελτία τύπου.

Δεν είμαστε εναντίον των αυξήσεων, εφ' όσον αυτές προκύπτουν από τις πραγματικές ανάγκες μεταφοράς των απορριμμάτων και στηρίζονται σε ορθές τεχνικά μελέτες και σωστές διαδικασίες.

Είμαστε, όμως, κατά των επικίνδυνων χειρισμών σας, οι οποίες δεν συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση, δεν τηρούν τις Δημοκρατικές διαδικασίες, δεν είναι προς το συμφέρον των Πολιτών και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την Οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Δελφών.

Η παράταξή μας συνεχίζει τον αγώνα υπεράσπισης των νόμιμων δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...