Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Υγείας τα «φακελάκια», με λίστα τα χειρουργεία

Με στόχο να περιοριστούν τα φακελάκια τίθεται, ως το τέλος της εβδομάδας σε διαβούλευση υπουργική απόφαση με τον οποίο εισάγεται η λίστα των ασθενών ως τρόπος προγραμματισμού των χειρουργείων. Επιπλέον η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό του χρόνου αναμονής για τους ασθενείς.
Στον νέο τρόπο που εισάγεται αναφέρθηκε η διοικήτρια Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Αναστασία Μπαλασοπούλου, η οποία εξήγησε ότι πλέον ο ασθενής θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του χρόνου αναμονής του για το χειρουργείο. Ο γιατρός θα δίνει ένα παραπεμπτικό, ότι ο ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί με τα απαραίτητα στοιχεία. Επιπλέον ο γιατρός θα κατηγοριοποιεί τον ασθενή σε πέντε κλίμακες βαρύτητας . Αυτό το παραπεμπτικό θα πηγαίνει σε μια υπηρεσία εντός του νοσοκομείου ανεξάρτητα από το γιατρό, η οποία θα τοποθετεί τον ασθενή σε μια σειρά στη λίστα αναμονής. Αυτό ο ασθενής θα μπορεί να το παρακολουθεί από το σάιτ του νοσοκομείου.

Οι πέντε κατηγορίες προτεραιότητας των χειρουργικών επεμβάσεων θα είναι οι εξής:
  • -Περιστατικά με γρήγορη εξέλιξη, στα οποία ενδεχόμενη καθυστέρηση χειρουργικής αντιμετώπισης επηρεάζει το αποτέλεσμα.
  • -Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη, στα οποία η καθυστέρηση ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της θεραπείας.
  • -Περιστατικά με έντονα συμπτώματα, χωρίς όμως γρήγορη εξέλιξη.
  • -Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα, χωρίς γρήγορη εξέλιξη.
  • -Περιστατικά χωρίς συμπτώματα και χωρίς γρήγορη εξέλιξη
Ο ασθενής δικαιούται να κάνει ένσταση αν νομίζει ότι αδικείται. Η διαδικασία θα είναι γρήγορη και όπως είπε η κ. Μπαλασοπούλου, ήδη οι χρόνοι αναμονής στη Γενική Χειρουργική δεν είναι σοβαροί, εκτός των ειδικότερων χειρουργείων που είναι αυξημένοι.
Η λίστα χειρουργείου όπως εξήγησε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αποτελεί ένα «βήμα προς τον ασθενή» και εισάγει διαφάνεια και την ισονομία. Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των χειρουργείων με καλύτερη διευθέτηση του χρόνου.

Κατ. Μπρέγιαννη
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...