Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ» του Σπύρου Τζόκα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση ιστορικής μνήμης "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ" του Σπύρου Τζόκα για τη ζωή και το θάνατο του μικρασιάτη αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη. 
Παρασκευή 28/10/2016 & ώρα 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Μία παράσταση αξιοπρέπειας και αντίστασης από το χτες για το σήμερα...
Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή του μικρασιάτη Ναπολέοντα Σουκατζίδη που ήταν ένας από τους 200 που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το 1944.

Περιγράφει το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909, τη μετεγκατάσταση της οικογένειας του στην Κρήτη μετά τη μικρασιατική καταστροφή, σκιαγραφεί τη ζωή και την πολιτική δράση του στην Ιεράπετρα και το Ηράκλειο, τη φυλάκισή του στην Ακροναυπλία και τη μεταφορά του στα ναζιστικά στρατόπεδα Λάρισας και Χαϊδαρίου μέχρι και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, διαγράφοντας έτσι όλη την τραγική και συνάμα ηρωική διαδρομή της πατρίδας μας όπως έχει καταγραφεί στο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ” (εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ).


Η παράσταση παίχτηκε επί δύο χρόνια στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, ενώ τα καλοκαίρια «ταξίδεψε» σε όλη την Ελλάδα.


Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα
Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Βάκης
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ευτυχία Ροδοπούλου

Φωτισμοί: ομάδα πείρα(γ)μα
Φωτογράφιση Χριστίνα ΣαρλάμηΣτο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη ο Γιάννης Καρούνης
Στο ρόλο της αρραβωνιαστικιάς του Χαράς
 Λιουδάκη – Κυπραίου: η Ειρήνη Μελά
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...