Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου για τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωρίδος είναι γεγονός.
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύστασή του
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, φύλλο 193/Α/18-10-2106, το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στο Δήμο Δωρίδος, καθώς και η σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωρίδος».
Με τη δημοσίευση ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία, η προσπάθεια του Δήμου Δωρίδος να διαχειρίζεται ο ίδιος, τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα γεωγραφικά του όρια.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενδεικτικά θα έχει τη δυνατότητα:
  • Να συντηρεί και να κατασκευάζει τις αναγκαίες υποδομές λιμενικών έργων,
  • Να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, στα ελλιμενιζόμενα σκάφη αναψυχής, στους επαγγελματίες και στους ερασιτέχνες αλιείς,
  • Να ανασύρει σκάφη που είναι βυθισμένα σε λιμάνια, όπως στα Τριζόνια,
  • Να μεριμνά για την ασφαλή παραμονή των σκαφών στα λιμάνια και τα καταφύγια,
  • Να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Δωρίδας,
  • Να οριοθετεί τις χερσαίες ζώνες λιμένων, κ.ά.
Με τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν σημαίνει ότι θα λυθούν με μιας όλα τα προβλήματα. Μας δίνεται όμως η δυνατότητα να τα διαχειριζόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, ιεραρχώντας και αξιολογώντας μια σειρά προβλημάτων που χρονίζουν στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης εκφράζει τις ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής, σε όσους βοήθησαν στη σύσταση του Λιμενικού Ταμείου και συγκεκριμένα στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ιωάννη Μπαλάφα, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα, στο Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου, στους συμβούλους των Υπουργών, στους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων, καθώς και στα στελέχη του Δήμου Δωρίδος που παρακολούθησαν και έτρεξαν τις διαδικασίες μέχρι τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...