Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το ΣτΕ έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα των αδειών. Την Τετάρτη καλείται να υπερασπίσει το Έθνος και την ιστορία του.

Από το 2010 με 6 αποφάσεις έχει αποφανθεί οτι το καθεστώς των προσωρινών αδειών είναι φαύλο και αντισυνταγματικό.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας το ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1929 ως εγγυητή τήρησης του Συντάγματος. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν εκείνο που άντεξε μέσα στη δικτατορία με πρόεδρο τον Μιχαήλ Στασινόπουλο δικαιώνοντας τον Χρήστο Σαρτζετάκη και όλους τους…δικαστές που απέλυσε η χούντα.

Έχει μία μεγάλη ιστορία υπεράσπισης της Δημοκρατίας, και εγγυητή του Συντάγματος.
Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο του ούτε προδικάζουμε τις αποφάσεις του. Αν όμως αποφασίσει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός, τότε θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ως εγγυητής του Συντάγματος, την προηγούμενη νομολογία. Διότι από το 2016 και επέκεινα, με πλειάδα αποφάσεων της ολομέλειας του έχει αποφανθεί ότι το καθεστώς των προσωρινών αδειών κατά την λογική του «μακάριοι οι κατέχοντες» είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα και πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Επομένως, αν θέλει να παραμείνει συνεπές στον ρόλο του και την ιστορία του, εφόσον αποφασίσει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικούς, πρέπει να περιλαμβάνει σκέψεις για το πως το φαύλο καθεστώς της επί εικοσιπενταετία εκκρεμότητας και επιβίωσης των νταβατζήδων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Διαφορετικά στην συνείδηση του απλού πολίτη το Συμβούλιο της Επικρατείας θα φανεί όχι ως υπερασπιστής του Συντάγματος αλλά συνήγορος των νταβατζήδων. Των ίδιων νταβατζήδων που παρενέβησαν στην Ευρωπαΐκή Ένωση για να σταματήσουν την μεγάλη τομή του Βασικού Μετόχου του Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλου.
Τότε το πέτυχαν. Τώρα είναι η ευκαιρία να μην το πετύχουν. Και αυτός ο ρόλος ανήκει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αυτά ας τα σκεφτούν καλά οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας την ερχόμενη Τετάρτη για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Και να μην ξεχνάμε ότι την Τετάρτη η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη. Εκείνου που η βυζαντινή αγιογραφία εμφανίζει να μπήγει την λόγχη στο στόμα του Δράκοντα.

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...