Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οι 4 Επίκαιρες Ερωτήσεις της Περιφερειακής Παράταξης Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, για το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

1η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη

για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λαμίας



Για άλλη μια φορά βγήκαν στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες τα δραματικά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας.  Αυτή τη φορά το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς αναισθησιολόγους και έτσι ανέστειλε προσωρινά όλα τα χειρουργεία.
Ήταν άλλο ένα κεφάλαιο στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας με ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών αλλά και με ευθύνη όλων των διορισμένων από αυτές διοικήσεων του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ. 
Τον Ιανουάριο του 2016, το Νοσοκομείο είχε μείνει για λίγες μέρες χωρίς παιδιάτρους και από τότε η Παιδιατρική κλινική λειτουργεί με γιατρούς που μετακινούνται από τα Νοσοκομεία της Θήβας και της Λιβαδειάς με "εντέλλεσθε". Στα επείγοντα περιστατικά, τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες συνανθρώπους μας κάθε μήνα, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ειδικευμένος γιατρός. Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κα οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και κλίνες είναι δραματική. Η μη εξόφληση των οφειλόμενων και των ρεπό στους νοσηλευτές έχει γίνει κοινός τόπος. Το Νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχει συσταθεί Διοικητικό Συμβούλιο, με ευθύνη του Υπουργείου και της 5ης ΥΠΕ. Συνολικά, λόγω της δραματικής υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας λόγω Μνημονίων, έχουν 6 χρόνια να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Λαμίας. Η υποβάθμιση και η απαξίωση της παρεχόμενης περίθαλψης σε όλη τη χώρα και στη Φθιώτιδα είναι ένα διαρκές έγκλημα ενάντια στο λαό. 
Το πρόβλημα στους αναισθησιολόγους "λύθηκε" προσωρινά με μετακινήσεις γιατρών από άλλα Νοσοκομεία. Προφανώς, δεν αποτελεί λύση να "δανείζεται" για λίγο καιρό με "εντέλλεσθε" γιατρούς από άλλα Νοσοκομεία της περιοχής ή από Κέντρα Υγείας, γιατί οι γιατροί αυτοί θα λείψουν από τους ασθενείς των δομών υγείας στις οποίες κανονικά υπηρετούσαν. 
Η δραματική υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας είναι άμεσο αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και της κομβικής επιλογής όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος απέναντι στους γύπες των αγορών. Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος προς τους δανειστές, όσο διαιωνίζεται η αποικιοκρατική σχέση υποτέλειας με την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο θα συνεχίζουν να μην υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και την παιδεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει. Χωρίς ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές, χωρίς σύγκρουση και έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., δεν είναι δυνατή η ακύρωση των εγκληματικών πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν και την Δημόσια Υγεία. 
Η περιφερειακή μας παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για Δημόσια και Δωρεάν ποιοτική Υγεία για όλο το λαό και προτείνει τη διοργάνωση μεγάλου Παμφθιωτικού Συλλαλητηρίου που θα απαιτήσει την άμεση στελέχωση και την επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής. 
Δεδομένων όλων των παραπάνω ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης: 
Τι προτίθεστε να κάνετε για να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Λαμίας με το απαραίτητο προσωπικό, και να πληρωθούν όλες οι υπόλοιπες ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδα.


2η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη

για την φοίτηση των προσφυγόπουλων που διαμένουν στο ΚΦ Θερμοπυλών στη Δημόσια Εκπαίδευση



Με δύο μήνες καθυστέρηση θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες το σχολείο στη Λαμία, τα προσφυγόπουλα που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας Θερμοπυλών. 20 προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν σε κάποιο Γυμνάσιο της Λαμίας, και 80 προσφυγόπουλα θα μοιραστούν σε δύο Δημοτικά Σχολεία, δηλαδή από περ. 40 παιδιά σε κάθε σχολείο. Τα παιδιά αυτά όμως, μετά από την κατάπτυστη και ρατσιστική απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα φοιτήσουν στις κανονικές τάξεις με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους, αλλά θα πηγαίνουν στο σχολείο από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 κάθε μέρα, λες και είναι παρίες, και έτσι θα είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές δραστηριότητες και την ευρύτερη σχολική ζωή.
Τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν από μια μικρή μειοψηφία περ. 10 ατόμων την Πέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο της Άμπλιανης στη Λαμία, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των γονέων και κηδεμόνων αυτού του σχολείου. Το εν λόγω σχολείο έχει περ. 350 παιδιά, δηλαδή περ. 500 γονείς-κηδεμόνες, οι οποίοι σίγουρα δεν συμμερίζονται τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες και μισανθρωπικές απόψεις που εξέφρασε αυτή η μικρή μειοψηφία. 
Καλούμε όλα τα κόμματα, όλους τους φορείς της πόλης της Λαμίας, την εκπαιδευτική κοινότητα και την πλειοψηφία των γονιών και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της πόλης της Λαμίας να πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν. Γιατί η σιωπή ή τα μισόλογα ισοδυναμούν με συνενοχή. Ή είναι με τη δημοκρατία, την ισότητα μεταξύ ανθρώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα της μόρφωσης, την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων με αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη, ή είναι με τις άναρθρες κραυγές, τους προπηλακισμούς, τον εκφοβισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία, και τις μισανθρωπικές και φασιστικές-ναζιστικές αντιλήψεις για ανώτερες και κατώτερες φυλές και ανθρώπους.
Κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις, υπερασπίζουμε το δικό μας δικαίωμα να ζούμε σε μια πολιτισμένη, δημοκρατική και ανθρώπινη κοινωνία. Κάθε παιδί που του στερείται το δικαίωμα στην μόρφωση ως αποτέλεσμα της ευάλωτης κοινωνικής του θέσης, είτε είναι ελληνόπουλο είτε είναι προσφυγόπουλο, είναι μέτρο της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που προτιμά να ξοδεύει λεφτά για βόμβες και για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους στους μαφιόζους τραπεζίτες της Ε.Ε., αντί για τη δημόσια ποιοτική παιδεία ΟΛΩΝ των παιδιών, ντόπιων και ξένων. 
Σε τελική ανάλυση, το ερώτημα αν "χωράνε" τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας, είναι ένα πολύ ευρύτερο πολιτικό ερώτημα. Είναι το ερώτημα του αν "χωράμε" όλοι να ζήσουμε ειρηνικά και με αξιοπρέπεια σε αυτό τον κόσμο. Και η απάντηση είναι πως στον καπιταλισμό είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Κανένας δεν "χωράει", αν δεν είναι χρήσιμος για το σύστημα, αν δεν παράγει κέρδος για τους καπιταλιστές. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Εμείς αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δημοκρατική, στην οποία χωράμε όλοι, στην οποία κανείς άνθρωπος δεν έχει λιγότερα δικαιώματα από τον διπλανό του, στην οποία όλοι είμαστε ίσοι και όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. 
Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης: 
Τι προτίθεστε να κάνετε για να πραγματοποιηθεί ομαλά η φοίτηση των περ. 100 προσφυγόπουλων στα δημοτικά και γυμνάσια της Λαμίας;



3η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη

για την παράδοση στην κυκλοφορία του έργου της παράκαμψης της Μάκρης-Μακρακώμης

επί της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου



Το έργο της παράκαμψης της Μάκρης-Μακρακώμης επί της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που κατασκευάζεται σε ένα πολυσύχναστο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας. 
Είναι κατά γενική ομολογία ένα έργο που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το έργο αυτό, όπως είναι γνωστό σε όλους του κατοίκους της δυτικής Φθιώτιδας, είναι έτοιμο εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να διευκολύνει τη ζωή και τις δουλειές των κατοίκων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας, που χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου.
Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης: 
Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Μάκρης-Μακρακώμης, δεδομένου ότι το φυσικό αντικείμενο φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό;


4η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη
για τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Θερμοπυλών

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες, συστάθηκε και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το προηγούμενο διάστημα, εμφανίζονταν να διοικεί, να διευθύνει και να παίρνει όλες τις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου, πολίτης από τη Λαμία, ο οποίος δεν είχε καμιά οργανική-υπαλληλική σχέση με την Περιφέρεια.
Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης: 
Ποιός διευθύνει υπηρεσιακά το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες;
Έχουν δοθεί αρμοδιότητες σε ανθρώπους που δεν έχουν υπηρεσιακή σχέση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;



Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Βασίλης Ζούμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...