Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Επαναστάσεις, και άλλα παραμύθια.

Όλες, μα όλες οι επαναστάσεις, έγιναν στο όνομα του λαού. Καμία όμως δεν έγινε για τον λαό κι ας γράφτηκε με το αίμα του η πόρνη η ιστορία.
Ακόμη κι αυτή που διαδίδεται ως η μόνη λαϊκή εξέγερση (της Βαστίλης) είναι μύθος.
Ούτε η αιτία, ούτε η αφορμή, ούτε καν το αποτέλεσμα ήταν απόρροια λαϊκής βούλησης.

Αιτία ήταν η συμμαχία της Γαλλίας με την Αυστρία έπειτα από διακόσια (200) χρόνια εχθροπραξιών. Κι αφορμή ήταν το οικονομικό εμπάργκο της Αγγλίας που στέρησε από κάρβουνο τη γαλλική βιομηχανία και πάγωσαν οι τσιμινιέρες, στέλνοντας στην ανεργία τους Παριζιάνους εργάτες.
Η πείνα, η εξαθλίωση και ο λιμός έφερε την εξέγερση, γι’ αυτό από τότε οι εβραίοι του Λονδίνου φροντίζουν να μην πεινάνε οι λαοί, με συσσίτια, ελεημοσύνες και το «έκτρωμα» της αλληλεγγύης, κρατούν τους λαούς υπό επισιτιστικό έλεγχο.
Παρόλα αυτά όμως βρέθηκε από την ανώτερη τάξη η κλίκα (τριανδρία) να εκμεταλλευτεί το λαϊκό έρεισμα για πολλοστή φορά για ίδιον όφελος δίνοντάς τους αίμα, αυτό που «θρέφει» τη μάζα των κτηνών.
Η εξουσία του Λονδίνου όχι μόνο δεν αποσόβησε αλλά καλλιέργησε κιόλας αυτό το χάος, ήταν ιδανικό για να αποσυντονίσει το λαό και να κατευνάσει το πάθος του.
Το αποτέλεσμα γνωστό τοις πάσι.
Καμία επανάσταση ποτέ δεν θα πετύχει, επειδή τις φαντασιώνονται οι λαοί που είναι ανίκανοι να κρατήσουν μια στάση και γι’ αυτό επαφίενται σε άλλους.
Και αυτοί οι άλλοι ανάξιοι για οτιδήποτε, πόσο μάλλον για στάση αξιών, δεν γυρεύουν επανάσταση αλλά επανασύσταση στη νομή της εξουσίας για τον εαυτό τους και χρησιμοποιούν τον λαό ως ασπίδα και δόρυ, με αιχμή φαιδρά ιδεολογήματα!
Την εξουσία την γυρεύει ο εξουσιαζόμενος μεγαλοαστός για να πάψει να εξουσιάζεται, είναι τόσο ανίκανος που δεν έχει άλλο τρόπο να απαλλαγεί.
Γι’ αυτό στην εξουσία αναρριχώνται οι πλέον ανίκανοι και διεφθαρμένοι.
Ένας φαύλος κύκλος εξουσιαζομένων και εξουσιαστών.
Βαρέθηκα να ακούω από ανιστόρητους για επαναστάσεις.
Έχει καταντήσει αηδία, αν θες στα αλήθεια μια επανάσταση, κράτα μια στάση κι άσε τους άλλους να «εξάπτονται».
Η κάθε επανάσταση ξεκινά από σένα τον ίδιο, εάν εσύ κρατάς μια ανθρώπινη ΣΤΑΣΗ αξιών, δεν χρειάζεσαι καμία επανα-ΣΤΑΣΗ.
Η χειρότερες επαναστάσεις για τον λαό είναι οι αναίμακτες, επειδή είναι δίχως εχθρό -τουλάχιστον ορατό.
Μια εξ αυτών η βιομηχανική επανάσταση και σήμερα η τεχνολογική που σηματοδοτεί το τέλος της ιστορίας, όπως την ξέραμε.

Rory Gas
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...