Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: «Χωρίς τη δική μας βοήθεια, η Ευρώπη θα «πλημμυρίσει» με μετανάστες»!

Προειδοποιητικό μήνυμα ότι χωρίς την βοήθεια της Αγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών απέστειλε προς τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σημειώνοντας πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ό,τι για την χώρα του.


«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του παγώματος των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της «δυσανάλογης» αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...