Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΔΕ: Έτσι θα καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό των δήμων

Την άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά κενά στο προσωπικό των δήμων ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.
Ειδικότερα με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό ο κ. Πατούλης και με αφορμή το γεγονός ότι στον δήμο Κάσου πλέον δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, επισημαίνει πως η ΚΕΔΕ γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από δημάρχους σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Υπογραμμίζει πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο βασικά αίτια που είναι αφενός «η συνταξιοδότηση υπαλλήλων και η αδυναμία πρόσληψης νέων υπαλλήλων και αφετέρου η μετάθεση εργαζομένων σε άλλους φορείς και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης τους».
Ο κ. Πατούλης τονίζει πως προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα αποψίλωσης υπηρεσιών και δομών, είναι απαραίτητο να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία για τη μετακίνηση υπαλλήλων να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης.
Επίσης, προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας πλεονάζοντος προσωπικού.
Ιδιαίτερα για τους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, στους οποίους υπάρχει αδυναμία κάλυψης των θέσεων λόγω απροθυμίας παραμονής του προσωπικού, προτείνεται η θέσπιση αυξημένης μοριοδότησης της εντοπιότητας και άλλων κινήτρων (διαμονή, σίτιση, προαγωγές κλπ).

localit.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...