Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, (11/12/ 2016): Η Παιδική παράσταση «Τζι-ΤζιΜιτζιΧοτζιΡιά» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 19.00, το Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας φιλοξενεί την παιδική παράσταση "Τζι-ΤζιΜιτζιΧοτζιΡιά" της Στέλλας Μιχαηλίδου. Η παράσταση πραγματοποιείται με την συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας «Όχι Παίζουμε» και του Παιδικού Εργαστηρίου «ΘεατροΠαιχνιδίσματα».
Η Είσοδος είναι ελεύθερη
Στην Αίθουσα, θα υπάρχουν καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιτέας για εθελοντική προσφορά.Λίγα λόγια για το έργο
Ο κύριος Τζίτζικας, εδώ, δεν είναι αυτός που ξέρατε, αλλά δάσκαλος σοφός στο σχολείο της Μυρμηγκούπολης. Ανεβάζει με τους μαθητές του στη σκηνή μια (αληθινή!) ιστορία, την ιστορία του Σταύρου, ενός παράξενου μυρμηγκιού που όσο μεγαλώνει τόσο λιγότερο μοιάζει με τα υπόλοιπα σοβαρά μυρμήγκια. Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει αυτό το παιδί που αγαπάει τα χρώματα όπως οι άλλοι μέρμηγκες τα σπόρια τους! Μόνο οι μικροί του φίλοι, ο Ραμ και η Πιμ. Και τι δεν κάνει ο Σταύρος για να γίνει σωστό μυρμήγκι -για να μη διαφέρει από τους υπόλοιπους και να σταματήσουν να τον κρίνουν αυστηρά οι μεγάλοι! Αλλά την προσοχή του κάθε λίγο και λιγάκι αποσπά κάτι άλλο -πότε ένα χρωματιστό γυαλί, πότε μια ηλιαχτίδα, πότε τα χρυσά φτερά της Πεταλούδας που τον κάνουν να ονειρεύεται, να ερωτεύεται, να ξεχνά… Όλα αυτά προς μεγάλη αγανάκτηση της αυστηρής κ. Μυρμηγκιάν, του κ. Ευέξαπτου (όνομα και πράμα), της ψηλομύτας κ. Ούργκας. Τι θα γίνει τελικά; …Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για τη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε στα πρέπει μας …και όπως λέει ο Μπάρμπα Σταθάκης: «Και όμως το ουράνιο τόξο δε βγαίνει για πρώτη φορά. Εμείς το έχουμε ξεχάσει γιατί έχουμε να κοιτάξουμε ψηλά στον ουρανό από τότε που ήμασταν παιδιά».
Παίζουν
Τζίτζικας: Κουτσογιαννόπουλος Ευθύμης
Κα Παμ: Πλουμάκη Ιωάννα
Διευθυντής Εργοστασίου: Σκαρίμπα Σιμώνα
Χρυσή Πεταλούδα: Παπαδρόσου Έλενα
Μπάρμπα Σταθάκης: Δούκας Παύλος
Κα Ανώνυμη: Ντούζα Χριστίνα
Κα Μυρμηγκιάν: Κουτσούκου Μαρία - Αννέζα
Κος Ευέξαπτος: Κοντογιώργος Ευθύμης
Σταύρος: Μουδιώτης Μιχάλης
Κα Ούργκα: Δεδούση Κορίνα
Πιμ: Κουτσογιαννοπούλου Τριανταφυλλιά
Ραμ: Κουτσούκος Γιάννης
Μυρμηγκο-Πίτσα: Δαραδήμου Χριστιάννα
Μυρμηγκο-Κίτσα: Πανοπούλου Γραμματική
Μυρμηγκο-Ρίτσα: Ξάνθη Μαρία - Ελένη
Εργάτρια Α: Κυριαζή Χρυσούλα
Εργάτρια Β: Παππά Μαριλία
Εργάτρια Γ: Ρίτσο Μαρίνα
Μαθητής Α: Ντινόπουλος Χρήστος
Μαθητής Β: Ξάνθης Κωσταντίνος
Μαθητής Γ: Πετράκη Νεφέλη
 
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...