Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Από την Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας (φωτος)

Από την Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας-Παιδικό Τμήμα «Γιώτα Μαδούρα» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/12/2016 στην αίθουσα του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας.
Τα παιδιά συμμετείχαν στο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» που συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. 

Οι καλύτερες ευχές, οι ευχές των παιδιών της Ιτέας και της Κίρρας, (μαζί με άλλες 150 βιβλιοθήκες) θα στολίσουν το καινούργιο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Οι ευχές θα κάνουν ποδαρικό στο κτίριο για το 2017.Οι μικροί φίλοι έφτιαξαν στολίδια, με την βοήθεια των εθελοντών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας και στόλισαν το δένδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών.
Δεκάδες παιδιά από όλα τα σχολεία έφτιαξαν πρωτότυπες κατασκευές, έγραψαν πολύχρωμες ευχές (συμμετέχοντας στο «Εργαστήρι των ευχών για το 2017» της Εθνικής βιβλιοθήκης). Συνδύασαν απλά υλικά (χρωματιστό χαρτί, χρυσόσκονη, ακόμα και καλαμάκια) και χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους τα μετέτρεψαν σε πολύτιμα στολίδια!

Το τετράμετρο αληθινό έλατο στολίστηκε με τα έργα των παιδιών και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

            Τα παιδιά συμμετείχαν στο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» που συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Οι ευχές των παιδιών και από την Ιτέα (μαζί με άλλες 150 βιβλιοθήκες) θα στολίσουν το καινούργιο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Οι ευχές θα κάνουν ποδαρικό στο κτίριο για το 2017.

Οι εθελοντές/τριες της βιβλιοθήκης από μέρες πριν οργάνωσαν την όλη διαδικασία (επιλογή υλικών, κατασκευών κλπ), την ίδια μέρα από το πρωί προετοίμασαν το χώρο ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βοήθησαν τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ας αγκαλιάσει όλους μας, φέρνοντας νέες ελπίδες, νέες προοπτικές και προκοπή στον τόπο μας.

Χίλιες ευχές για χαρούμενες γιορτές!Η Πρόεδρος

Της Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας Δήμου Δελφών

&

Αντιδήμαρχος Δελφών ΔΕ ΙτέαςΤριανταφυλλιά Πιλάλα-ΤσακίρηΔημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...