Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Κανένα "κούρεμα" για οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία

Δεν μπορούν να υπαχθούν στον προστατευτικό νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά νόμο Κατσέλη, οι οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία καθώς κάθε τέτοια προσπάθεια είναι αντισυνταγματική.

Αποφάσεις διαφόρων περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων πρέπει να καταβάλουν κανονικά τα χρέη τους προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (ΟΚΑ) βάζοντας έτσι «φρένο» στην προσπάθειά τους να πετύχουν ακόμη και πλήρη διαγραφή των οφειλομένων εισφορών τους ή το «μπλοκάρισμα» τυχόν εκπλειστηριασμού ακίνητης και κινητής περιουσίας όπως μπορεί να πετύχει υπό προϋποθέσεις ένας δανειολήπτης που υπάγεται στο «νόμο Κατσέλη».
Τα Ειρηνοδικεία έκριναν αντισυνταγματική και ανίσχυρη τη διάταξη του νόμου 4336, που επέτρεψε σε οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών προς ΟΚΑ (με προσαυξήσεις και τόκους) εφόσον τα χρέη αυτά συντρέχουν με οφειλές προς τράπεζες να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη διεκδικώντας γενναίες περικοπές, ακόμη και πλήρη διαγραφή χρεών υπό προϋποθέσεις.
Στις αποφάσεις επισημαίνεται, σύμφωνα με το Έθνος, ότι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος αποκλείουν την «εισφοροδοτική αμνηστία» των κακοπληρωτών καθώς αυτή αντίκειται ευθέως στην ισότιμη μεταχείριση των συνεπών ασφαλισμένων, ενώ η τυχόν συνεπαγόμενη χρεοκοπία των ασφαλιστικών Ταμείων θίγει τον αντισυνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, δηλαδή την υποχρέωση χορήγησης στους ασφαλισμένους τέτοιων παροχών, που να τους επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση.
 
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...