Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» και σκληρές αλήθειες που πονάνε

Ξεχείλισε η υποκρισία με αφορμή τη σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή του ομώνυμου ομίλου Παναγιώτη Τζένου, έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Κόμματα, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι και η ΕΣΗΕΑ ξεσηκώθηκαν καταγγέλοντας δήθεν απόπειρα της κυβέρνησης να φιμώσει τον Τύπο, προσπερνώντας τα όσα είχαν βεβαίως ειπωθεί και γραφτεί σε βάρος του υπουργού. 

Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να συμφωνούμε με συλλήψεις δημοσιογράφων, ούτε βέβαια με την έφοδο εισαγγελέων και αστυνομικών σε εφημερίδες. Ο δρόμος για την αντιμετώπιση των αθλιοτήτων, των ψευτορεπορτάζ, της παραπληροφόρησης είναι η δημόσια καταγγελία. Τελεία και παύλα. Σε καμία των περιπτώσεων επίσης, δεν μπορούμε να συμφωνούμε με τυποκτόνους νόμους που έχουν θεσπιστεί και φέρουν την υπογραφή εκείνων που σήμερα αλαλάζουν κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. 
Όμως πρέπει να σημειώσουμε τα εξής: Τα ΜΜΕ της διαπλοκής έχουν απολέσει την προνομιακή μεταχείριση που απολάμβαναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουν χάσει την πρόσβαση σε πακτωλό χρημάτων προερχόμενο από τραπεζικά δάνεια. Έχουν στερηθεί το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Σύντομα θα έρθουν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis στο οποίο εμπλέκονται εκδότες και δημοσιογράφοι, που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιοι και πόσα χρήματα έβαλαν στην τσέπη για την προώθηση των συμφερόντων της εν λόγω φαρμοκοβιομηχανίας. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο, που όπως λένε, ξεπερνά σε έκταση ακόμη και εκείνο με τις μίζες του γερμανικού κολοσσού Siemens. 
Σε αυτό το σημείο καλό είναι να σημειωθεί ότι, όπως κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος «Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε λόγω του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή φαινόταν στο κατάλογο που κατέθεταν στην ΕΣΗΕΑ ο κ. Κουρτάκης και ο κ. Τζένος ότι πήραν πολύ μεγάλα ποσά και ζήτησα τη διερεύνηση. Έτσι αυτοί αποφάσισαν τη μια φορά να φωτογραφήσουν την 4χρονη κόρη μου και τον 8χρονο γιο μου στην Ικαρία με φωτογράφο και δημοσιογράφο και την άλλη φορά ανακατεύοντας έναν 15χρονο με δήθεν αναρχικούς και τρομοκράτες. Και ξέρετε τι έχω υποστεί και τι έχω κάνει εγώ για την τρομοκρατία. Καταλαβαίνετε ότι καταστρέφει για πάντα στη ζωή του έναν πιτσιρικά επειδή είναι γιος μου; Είναι δυνατόν να μη ζητήσω την παρέμβαση της δικαιοσύνης;».
Η διαπλοκή και τα ΜΜΕ του κατεστημένου παίζουν τα ρέστα τους, λίγο πριν τις αποκαλύψεις, λίγο πριν το τέλος εποχής στα μίντια, λίγο πριν τη συντριβή των δομημένων συμφερόντων που ταλαιπώρησαν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες ολόκληρες από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η τελευταία τους ελπίδα είναι λόγω κάποιου ατυχήματος να ανατραπεί η κυβέρνηση. Εκδότες και πασίγνωστοι δημοσιογράφοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Τις προάλλες το Periodista.gr αποκάλυψε τις άθλιες φήμες που διακινούν κύκλοι συγκεκριμένης τράπεζας για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είναι πλέον απολύτως εμφανές ότι αποτελεί στόχο για εκείνους που έχουν την ψευδαίσθηση πως θα προκαλέσουν ρήγμα στην κυβέρνηση (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).  Οι επιθέσεις της διαπλοκής προς τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά και προς τους ΑΝΕΛ, υπήρξαν σφοδρές και άθλιες από το 2012, όταν ήδη από τις τότε εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πλέον εμφανής η τεκτονική πολιτική αλλαγή που ερχόταν στη χώρα. Από τον Γενάρη του 2015, όταν στην εξουσία ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι επιθέσεις του κατεστημένου και της διαπλοκής κλιμακώνονται σε όλα τα επίπεδα, με ψέμματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ευθείες απειλές και μόνιμο αφήγημα εκείνο της "Αριστερής Παρένθεσης". 
Η καμπάνια της διαπλοκής τα περιλαμβάνει όλα: Από τις γραφικές και γελοίες συγκρίσεις της σημερινής κυβέρνησης με το σύστημα διακυβέρνησης στη Βόρεια Κορέα και τις κυβερνήσεις Τσάβες και Μαδούρο, μέχρι τον χαρακτηρισμό της ως "συμμορίας του Μαξίμου" και μέχρι τη σύγκρισή της με τη "Χούντα". 
Αυτό είναι και το σύνθημα της παρέας των Παραπολιτικών που βρέθηκε μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου στη ΓΑΔΑ: "Χούντα είναι θα περάσει". Τα ίδια έγραφε τις προάλλες και ο Θανάσης Μαυρίδης του γραφικού, περιθωριακού, ακροδεξιού liberal.gr που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και που φιλοξενεί την αρθρογραφία των απολογητών των ντόπιων συνεργατών των ναζί επί Κατοχής: "Χούντα είναι θα περάσει". 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός για τη σχέση του με την Πειραιώς Μπάμπης Παπαπαναγιώτου που έγραψε στο Twitter: "Σύλληψη του διευθυντή των Παραπολιτικών Π. Τζένου εν ώρα εργασίας (!) από Τμήμα Εκβιαστών! "ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γερά, ο γύψος είναι κοντά!!!".
Από κοντά και η ΝΔ, ο ακροδεξιός αντιπρόεδρός της, το "ψυχοπαίδι" του φιλοχουντικού Πλεύρη, Άδωνις Γεωργιάδης και ο δικηγόρος των συλληφθέντων, ο ακροδεξιός με το φιλοχουντικό παρελθόν, Μάκης Βορίδης. Να αμφισβητούν, αν είναι δυνατόν, τον βαθύ δημοκρατικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. 
Είναι τόσο... Δημοκράτες οι Δεξιοί και ακροδεξιοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι που συγκρίνουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τη "Χούντα" ή τη βαφτίζουν "Χούντα".. Τέτοια ύβρη σε βάρος του πολιτεύματος διαπράττουν. Αλλά οι πτωχοί τω πνεύματι είναι αδύνατον να το καταλάβουν. Αν είχαν την ικανότητα να το καταλάβουν, ούτε θα το έγραφαν, ούτε θα το έλεγαν. 
Η υπόθεση των συλλήψεων του εκδότη και του διευθυντή των Παραπολιτικών, όμως, φέρνει στην επιφάνεια την τεράστια σε μέγεθος υποκρισία που κυριαρχεί σε τμήμα των ΜΜΕ και σε αντίστοιχο τμήμα του πολιτικού συστήματος. 
Ορίστε μερικά παραδείγματα: 
- Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ήταν εκείνη που πανηγύριζε για την έφοδο της αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη. Τότε τη μήνυση είχε κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 
- Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ήταν εκείνη που είχε αναλάβει εργολαβικά (και καλά είχε κάνει) την καμπάνια ανάδειξης του θέματος του κυκλώματος των δημοσιογράφων εκβιαστών, υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του μακαρίτη εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου. Για εκείνη την υπόθεση συνελήφθησαν δημοσιογράφοι και κάποιοι είναι προφυλακισμένοι με την κατηγορία του εκβιασμού.
- Ο συνέταιρος του Μαυρίδη στο liberal.gr, Γιώργος Μουρούτης, ήταν εκείνος που ζητούσε κάθε τρεις και λίγο την παρέμβαση εισαγγελέα για τη φίμωση των δημοσιογράφων (Μεταξύ αυτών είμαστε και εμείς εδώ στο Periodista.gr). Το liberal.gr σήμερα σηκώνει ψηλά το θέμα των "διώξεων στον χώρο της ενημέρωσης". 
- Ο ακραιφνής Μητσοτακικός Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ζητούσε να υπάρξει παρέμβαση των αρχών σε σχέση με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει το Periodista.gr για υποθέσεις που αφορούσαν στο ΣτΕ την περίοδο της εκδίκασης των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες. Τρεις ημέρες αλάλαζε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΒΗΜΑτος να παρέμβουν οι αρχές και να οδηγηθώ στη δικαιοσύνη εγώ προσωπικά και το Periodista.gr. Περισσότερες φορές ζήτησε το ίδιο με όχημα το twitter, τη στιγμή που ξέρναγε ψέμματα και ύβρεις. 
- Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες, για τη σύλληψη των Κουρτάκη και Τζένου, δεν έκανε όμως το ίδιο όταν είχε συλληφθεί ο Στέφανος Χίος έπειτα από μηνύσεις που είχαν υποβάλλει υπουργοί μετά τις πρωτοφανείς αθλιότητες της εφημερίδας "Μακελειό". Τι είδους αλα καρτ ευαισθησία είναι αυτή εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ; Να υποθέσουμε ότι τώρα ο Στέφανος Χίος δικαιώνεται; Εμείς πρώτοι, εδώ στο Periodista.gr, αναδείξαμε το θέμα των αθλιοτήτων του "Μακελειού". Δεν μπορούμε όμως, να μην επισημάνουμε μεροληπτικές συμπεριφορές, ανεξάρτητα από το αν οι υπουργοί που προσέφυγαν στις αρχές είχαν δίκιο ή άδικο. 
- Η "ευαίσθητη" ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει βγει στα "κάγκελα" κατά της δίωξης των υπευθύνων των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ξεχνά ότι επί των ημερών του μπαμπάκα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας είχαν οδηγηθεί στη φυλακή επτά δημοσιογράφοι και εκδότες, επειδή είχαν δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο προκήρυξης της 17 Νοέμβρη, με βάση τον τότε ισχύοντα αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος καταργήθηκε αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να μην θυμάται ή να διάβαζε τότε και να μην είχε δώσει την απαραίτητη προσοχή, όταν ο ιδιοκτήτης της Καθημερινής, Αριστείδης Αλαφούζος καταγγέλλει κλίμα τρομοκρατίας στις επιχειρήσεις του από τους συνεχείς φορολογικούς ελέγχους και τις διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον του για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Τότε ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης, ο οποίος εργαζόταν στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, συμφερόντων Αλαφούζου, είχε δημοσιοποιήσει συνομιλίες του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά με τον Μητσοτάκη και τον δικηγόρο Ιωάννη Μπρατσιώτη, οι οποίες αποτελούσαν προϊόντα υποκλοπής και στις οποίες φέρονταν να μεθοδεύουν τη δικαστική δίωξη του Αλαφούζου λόγω της άρνησής του να διώξει από τον ΣΚΑΪ τον Κακαουνάκη και τον Γιώργο Τράγκα, που ασκούσαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης που σήμερα σκούζει δημοσίως για τις "διώξεις δημοσιογράφων", είναι ο ίδιος που πριν από καιρό έγραφε στο twitter ότι "η σύλληψη κάποιου δεν είναι κυβερνητικό ζήτημα, αλλά της ΕΛΑΣ μετά από μήνυση". 
Ο Πάνος Καμμένος έκανε ένα λάθος. Έπεσε στην παγίδα που του έστησαν εκείνοι, οι οποίοι ξεπέρασαν τα όρια και έτσι δεν ακολούθησε τον ενδεδειγμένο δρόμο της δημόσιας καταγγελίας της απόπειρας εκβιασμού, της οποίας όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα. Ο Πάνος Καμμένος, ξεπερνώντας τα δικά του ανθρώπινα όρια ακολούθησε τελικά το δρόμο των διώξεων, έναν δρόμο με αντίκτυπο ουσίας και εντυπώσεων, τη στιγμή που τα μαντρόσκυλα των μεγάλων συμφερόντων περιμένουν στη γωνία για να δαγκώσουν. Το αποτέλεσμα; Τείνουν να γίνουν ήρωες εκείνοι τους οποίους καταγγέλλει.
Ωστόσο ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος τον οποίο διαδραματίζουν στην εποχή μας τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, για παράδειγμα, τις υποκριτικές αντιδράσεις του Πρώτου Θέματος μετά τα ασύστολα ψεύδη που έγραψε για τις δήθεν 27.700 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση Τσίπρα, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς και συσκοτίζουν την αλήθεια γύρω από την πορεία της χώρας.
Όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται δήθεν για την ελευθερία του Τύπου και καταγγέλλουν δήθεν απόπειρες περιορισμού της ελευθερίας του, είναι οι ίδιοι που σε περίπτωση πολιτικής μεταβολής και αλλαγής της κυβέρνησης θα θέσουν σε εφαρμογή το έτοιμο από καιρό ρεβανσιστικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει ταυτόχρονα στα υπόγεια της Πειραιώς και των μαυσωλείων της διαπλοκής για την ηθική και επαγγελματική εξόντωση των δημοσιογράφων είτε που στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα, είτε που αντιμάχονται και αποκαλύπτουν τα βρώμικα πολιτικά σχέδια των ντόπιων δουλικών του Σόιμπλε. 
Περίπου ετοιμάζουν αυτό που είχε περιγράψει ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος δύο ημέρες πριν από την καρατόμησή του: "Κάθε άνθρωπος που θα ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί τη δημόσια αρετή και ηθική θα καταβληθεί από τους εξευτελισμούς και θα προγραφεί από τους απατεώνες".
ΥΓ: Μιας και όλοι κόπτονται για την σωστή λειτουργία του Τύπου θα σας γράψω μία μικρή, σύντομη ιστορία. Το φθινόπωρο του 2014, η εφημερίδα Παραπολιτικά είχε αφιερώσει στην αφεντιά μου ένα ολοσέλιδο δήθεν ρεπορτάζ το οποίο αποτελεί μνημείο ψεύδους και αθλιότητας (Διαβάστε το ΕΔΩ). Μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα έστειλα επιστολή - απάντηση στα πρωτοφανή ψεύδη που περιείχε εκείνο το λιβελογράφημα - ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Η επιστολή δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Μετά από νέα επικοινωνία η απάντηση ήταν ότι δεν τους άρεσε το περιεχόμενο της επιστολής - διάψευσης του ψευτορεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί σε βάρος μου. Τόσο σωστή λειτουργία του Τύπου. Τέτοια δεοντολογία...

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...