Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το βωξίτη της περιοχής μας, (ΕΛΜΙΝ; ΚΕΡΝΕΟΣ; ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ;) ξεκίνησε την επίθεσή της ενάντια μας και κυρίως στα δικαιώματά μας!
Πριν ακόμη μπει καλά καλά το 2017, η διοίκηση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το βωξίτη της περιοχής μας, (ΕΛΜΙΝ; ΚΕΡΝΕΟΣ; ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ;) ξεκίνησε την επίθεσή της ενάντια μας και κυρίως στα δικαιώματά μας, όπως οι άδειες, τα ρεπό κλπ.

Έδωσε άδειες στο προσωπικό από τις 27 Δεκέμβρη, (ακόμη και σε όσους δεν είχαν άδεια γιατί η καλή μας εταιρεία φρόντισε να τη δώσει κομματιαστά όποτε αυτή ήθελε) και τις συνέχισε από τις 2 Γενάρη έως τις 8/1. Την ίδια μέρα (8/1) και λόγο των χιονοπτώσεων ενημερώνει τηλεφωνικά τους εργαζόμενους κάποιων στοών να συνεχίσουν και τη Δευτέρα την άδεια (ως ρεπό) και να εργαστούν κανονικά το Σάββατο!
Δεν φτάνει που το 2016 έκοψε τις νόμιμες αργίες των Θεοφανείων και της Καθαρό Δευτέρας δια της μεθόδου των αδειών, δε φτάνει που έδωσε τμηματικά και παράνομα άδειες σε όλους τους εργαζόμενους, δε φτάνει που μας στέρησε το δικαίωμα να είναι δική μας επιλογή και η άδεια και ο χρόνος που θα την έχουμε για να την χαρούμε με την οικογένειά μας, τώρα στο έμπα του 2017 δείχνει ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
Όπως όλα δείχνουν από το Μάη άντε τον Ιούνη δεν θα υπάρχουν άδειες ενώ και τα εναπομείναντα δικαιώματα θα καταργηθούν με τους γνωστούς τρόπους. Από ότι φαίνεται το επιτελείο της εταιρείας υλοποιεί το νέο νόμο για τα εργασιακά που εντός των ημερών ανακοινώνει η κυβέρνηση δείχνοντας την ευαρέσκειά της γι αυτήν για τις διευκολύνσεις που παρείχε στη εταιρεία. (Άδειες εκμετάλλευσης, στραβά μάτια σε ατυχήματα - που συνεχίζονται, κλπ)
Όποια νομικά επιχειρήματα και αν προφασιστεί η επιχείρηση (για το νόμιμο των ενεργειών της), πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι αυτή παρανομεί. Καταπατά συνεχώς στοιχειώδεις κανόνες τόσο της εργατικής όσο και της μεταλλευτικής νομοθεσίας. Λειτουργεί ως κράτος εν κράτη έχοντας απ ότι δείχνουν οι εξελίξεις αλλά και οι συμπεριφορές τους συμμάχους της και στην περιοχή και στην κυβέρνηση. Είναι γνωστές οι τοποθετήσεις του Υπουργείου Εργασίας στις καταγγελίες μας για τις ανομίες της εταιρείας (!) και πόσο τον κάλυψε και συνεχίζει να τον καλύπτει.
Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, συναδέλφισσα να μην υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί του ζητηθεί να υπογράψει αν δεν ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ το Σωματείο, είτε είναι για άδεια, είτε για αλλαγή σύμβασης είτε για οτιδήποτε.
Καλούμε τη Διεύθυνση να μην υπολογίσει τα Θεοφάνεια ως ημέρα άδειας και να μην εργαστούν οι συνάδελφοι το Σάββατο που μετατρέπει όλο και περισσότερο ως ημέρα εργασίας καταργώντας ΚΑΙ το πενθήμερο.
Δυστυχώς καθημερινά αποδείχνεται ότι η διοίκηση της επιχείρησης είναι επικίνδυνη. Τόσο για μας και τις οικογένειές μας όσο και για την τοπική κοινωνία (αλλά και οικονομία).
Θεωρώντας ότι οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες θα τρέχουν (εξαγορά από την ΙMERIS, σύμβαση με την ΠΕΣΙΝΕ),να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα «σενάρια» που επεξεργάζονται τα στελέχη της.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...