Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτική ανευθυνότητα και θλιβερή παρουσία Μητσοτάκη

 «Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας, είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια», απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός και απέδωσε στους επικοινωνιολόγους του Κυριάκου Μητσοτάκη την επιλογή του να προκαλέσει συζήτηση στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».
«Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ -και πράγματι έχουν πολλή δουλειά να κάνουν- του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου» στην Ολομέλεια, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είτε είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής του ή προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ή και τα δύο μαζί.
«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας: «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ».
«Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.



«Ήρθατε εδώ να βάλετε ένα πυροτέχνημα και να μας πείτε ότι για όποια βιτρίνα σπάει φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση», είπε επίσης και ανέφερε τις επιθέσεις στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στις οποίες δεν έκανε καμία αναφορά στον λόγο του ο κ. Μητσοτάκης «γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά...»
«Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο, και στη Γερμανία που ήσασταν προχθές», άφησε αιχμές ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί πήγε να δει κρυφά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.
«Να σας θέσω ένα επίκαιρο ερώτημα και όχι προκάτ, από τα φιλικά δελτία ειδήσεων. Τι πήγατε να κάνετε στη Γερμανία λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, τι είπατε με τον κ. Σόιμπλε επί 75 λεπτά; Είπατε ότι του παρουσιάσατε το πρόγραμμά σας για έξοδο από την κρίση. Εδώ στον ελληνικό λαό δεν έχετε ούτε 5 λεπτά να μας παρουσιάσετε την πρόταση για την έξοδο από την κρίση.
»Σας δίνω σήμερα μια ευκαιρία να μας δώσετε μια απάντηση, συμφωνείτε με την απαίτηση του ΔΝΤ να πάρουμε μέτρα 4,5 δισ. μετά το τέλος του προγράμματος; Δέχεστε τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται άλλη προσαρμογή; Επιμένετε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να προστατεύσει την κοινωνία και όχι το Ταμείο που ζητά παράλογα μέτρα;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Τσίπρα σε όσα ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη βαριοπούλα και τα Καλάσνικοφ. «Πράγματι δεν απέχουν πολύ στη Ν.Δ., για να αναφέρουμε το παράδειγμα του κ. Βορίδη, για να μην ξεχνιόμαστε σ' αυτόν τον τόπο», τόνισε.
Και απευθυνόμενος στον αρχηγό της Ν.Δ. ανέφερε: «Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα , με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά, κύριε Μητσοτάκη».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αθλιότητα τόσο για τις δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη («θέλω να μην κλείσει η αξιολόγηση, θέλω να γίνουν εκλογές και να φύγει ο Τσίπρας) όσο και για την τοποθέτηση του Β. Κικίλια («εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής»).
«Καταθέστε τη. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια», απάντησε ο πρωθυπουργός.


 Και επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας: «Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά, κύριε Μητσοτάκη»
«Εγώ στο Παρίσι πήγα και έμεινα σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου», απάντησε σε σχετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε να καταθέσει το πόθεν έσχες «αύριο το πρωί».
«Μη μου λέτε εμένα να καταθέσω, γιατί εάν αρχίσω να ζητάω εγώ να καταθέσετε το πόθεν έσχες... Ό,τι θέλετε θα το καταθέσω, κύριε Μητσοτάκη. Αλλά μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...