Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Μετά το δελτίο τιμών ήρθε και η νέα θετική λίστα φαρμάκων…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Αργά χθες βγήκε το ΦΕΚ για την νέα θετική λίστα φαρμάκων που περιλαμβάνει 63 νέα φάρμακα για τα οποία ωστόσο κανείς δεν εμποδίζει το ΥΥΚΑ να τους «πάρει» το πρόσθετο rebate εισόδου στην θετική λίστα ως καινοτόμα σκευάσματα!
Να θυμίσουμε ότι στην θετική λίστα περιλαμβάνοντα όλα τα φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ενώ όσα μένουν απ΄έξω, πρέπει να τα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι κατά 100% για να προμηθευτούν. Ως εκ τούτου, όλες οι εταιρίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λίστα αυτή καθώς τα φάρμακα που περιλαμβάνει έχουν πιο ασφαλή διείσδυση στην αγορά. Ομοίως, ενδιαφέρον για την λίστα έχουν και οι ασθενείς που επιθυμούν την μηδενική ή τουλάχιστον κάποια συμμετοχή κι όχι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους καθ΄ολοκληρία.
Με το νέο νόμο για τα καινοτόμα να είναι προ των πυλών, καθώς είναι πιθανό να περάσει από την Βουλή στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, πολλοί ήλπιζαν να βγει η νέα θετική λίστα εγκαίρως ώστε να μην πληρώσει το πρόσθετο rebate του 25% για τα νέα καινοτόμα. Αλλά πρέπει να πούμε ότι κάτι δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση καθώς καμία ένδειξη δεν υπάρχει για μη αναδρομική ισχύ του νόμου ειδικά για όσα φάρμακα μπήκαν στην θετική λίστα το τρέχον έτος.

Δείτε το ΦΕΚ με τα φάρμακα της θετικής λίστας:  ΦΕΚ-Θετική-Λίστα


Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...