Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Π. Σκουρλέτης: Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους δημάρχους που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις στην καθαριότητα

Ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων πρέπει να τηρείται από όλους, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη  συνάντηση που είχε με εκπροσώπους συμβασιούχων από την Κόρινθο και το Αίγιο, οι οποίοι  ζητούν την εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και τη συνέχιση της απασχόλησής τους, παρά την αντίθεση των δημοτικών αρχών.
Ο υπουργός πρόσθεσε, ότι εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων μη εφαρμογής του νόμου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου έτσι ώστε να γίνει σεβαστό το θεσμικό πλαίσιο που τους αφορά, υποστηρίζοντας ότι είναι προσχηματικά τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δημοτικές αρχές, για να υποστηρίξουν την άρνησή τους να επαναφέρουν τους συμβασιούχους αυτών των περιπτώσεων στην εργασία τους.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμα ότι «σταθερή είναι η πολιτική θέση της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση μίας δίκαιης, διαφανούς και οριστικής επίλυσης του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά τρόπο που θα αίρει την πολιτική ομηρία των εργαζομένων, με απόλυτο σεβασμό στην ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος».
Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις διαφόρων τύπων, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων για τα νομοθετικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα απασχόλησης και πληρωμών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...