Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ξεκινά σήμερα το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, ξεκινά τις εργασίες του το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου,  ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του. Το παρών  μεταξύ άλλων  θα δώσουν ο αντπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλοι αρχηγοί κομμάτων και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, τρεις πρώην Πρωθυπουργοί, οι κκ. Κώστας Σημίτης, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς επίσης οι επίτροποι Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και, από την Κύπρο, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης. 
Στο οικονομικό πεδίο, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Ζανιάς, ο πρώην Διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας είναι μερικά από τα ονόματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Διεθνείς προσωπικότητες θα δώσουν είναι επίσης παρούσες. Ενδεικτικά, στους Δελφούς θα βρεθούν ο πρώην Πρωθυπουγός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του Προέδρου του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.
Τέλος, πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς ακαδημαϊκού στερεώματος όπως, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Νάιαλ Φέργκιουσον, το μέλος της ομάδας των γερμανών «σοφών» σε θέματα οικονομίας Λαρς Φελντ, ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόννη Γιώργος Πρεβελάκης, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης θα είναι επίσης παρόντες για να προσφέρουν τη δική τους πιο πανοραμική ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...