Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Β. Αποστόλου: Ακραία στοιχεία αμαυρώνουν το αγροτικό κίνημα

Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί αμαυρώνουν το κίνημα των αγροτών, σημείωσε σχολιάζοντας τα επεισόδια της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου. 
Πέρυσι στις κινητοποιήσεις, το υπουργείο πολιορκήθηκε και δύο όροφοι ισοπεδώθηκαν, θύμισε ο κ.Αποστόλου και φέτος, ενώ ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις, αποφάσισαν να κατέβουν κάποιοι δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να συναντήσουν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τους υπουργούς. «Είχα υποχρέωση να είμαι από το πρωί στο υπουργείο για να διευκολύνω μία συνάντηση», όπως είπε.
Αν και μέχρι να βρεθούν στην πλατεία Βάθης δεν υπήρχε τέτοιο αίτημα, συνέχισε ο υπουργός, τελικά είπαν ότι θέλουν να συμμετέχουν 45 άτομα, παρουσία όλων των καναλιών, σε μία συνάντηση και «έχοντας βιώσει τα περυσινά, ακούγοντας και τις τοποθετήσεις ότι θα είναι "επεισοδιακή", όφειλα να προστατέψω τους υπαλλήλους και το υπουργείο και το ίδιο το Δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να πληρώνουμε χρήματα για τέτοιες καταστάσεις». 
«Βεβαίως να συναντήσω μία ολιγομελή αντιπροσωπεία, ποιος ο λόγος των καναλιών; Θα βγείτε μετά να κάνετε δηλώσεις. Μην κρυβόμαστε, τα θέλουμε για να σηκώσουμε τον τόνο της φωνής», συνέχισε ο κ.Αποστόλου. «Αυτοί οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί αμαυρώνουν το κίνημα ... έχουν μπει μέσα στοιχεία που έχουν αυτό το στόχο», όπως είπε, σημειώνοντας ότι υπήρξαν και συναντήσεις με ακραία πολιτικά στοιχεία. 
Ο κ. Αποστόλου επανέλαβε ότι τα αιτήματα που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό έρχονται την ώρα που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι, με τα οποία υπάρχει ελάφρυνση για την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, ενώ για το κόστος παραγωγής γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις.
Ο αγροτοδιατροφικός τομέας έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, τόσο σε επίπεδο αγροτών όσο και επιχειρηματιών, καθώς θεωρείται από όλους απαραίτητο εργαλείο για την ανάκαμψη της χώρας και, όπως είπε ο υπουργός, μέχρι το Καλοκαίρι θα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για την δημιουργία 300 συμβουλευτικών δομών με 1.000 επιστήμονες, γεωπόνους, γεωτεχνικούς κτλ, ώστε να υπάρχει κάποιος «δίπλα στο χωράφι και το στάβλο». 
Η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην αγροτική παραγωγή, κυρίως ποιοτικά, εκεί πρέπει να χτίσουμε και αυτό κάνουμε, όπως είπε.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...