Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Όλα τα αυτοκίνητα μαζί εκπέμπουν λιγότερα οξείδια από δεκαπέντε πλοία

Νέα στοιχεία τα οποία προκαλούν σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την έκθεση που δημοσιοποίησε η ΜΚΟ, Carbon War Room (CWR). Όπως τονίζει η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε τα πλοία αν και μεταφέρουν περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου παράγουν μόλις το 3% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κόσμου.
Βέβαια, η ναυτιλία είναι πιο ρυπογόνος από όσο υποδηλώνει αυτό το ποσοστό.
Επειδή πραγματοποιείται καύση μαζούτ, μόλις 15 από τα μεγαλύτερα πλοία είναι ικανά να εκπέμψουν περισσότερα οξείδια του αζώτου και του θείου από όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου μαζί. Τα αέρια αυτά αξίζει να τονιστεί, πως είναι πολύ χειρότερα για την υπερθέρμανση του πλανήτη από το διοξείδιο του άνθρακα.
Η Carbon War Room (CWR) στην έκθεση της αναδεικνύει την απειλή που δημιουργούν για τη βιομηχανία οι νέες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.
Την ίδια στιγμή, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ο ρυθμιστικός οργανισμός του ΟΗΕ για τη ναυτιλία, έχει συμφωνήσει να θέσει ανώτατο όριο εκπομπών θείου από το 2020. Μόλις, τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε πραγματοποιήσει ψήφισμα για να συμπεριλάβει τη ναυτιλία στο σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ από το 2021.
Σύμφωνα με την CWR, για τις αναβαθμίσεις και την ικανοποίηση των νέων κανόνων απαιτούνται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η βιομηχανία πρακτικά δεν μπορεί καν να πληρώσει τα υπάρχοντα χρέη της, καθώς οι ναύλοι έχουν μειωθεί λόγω της επιβράδυνσης του παγκόσμιου εμπορίου από την οικονομική κρίση και της τεράστιας πλεονάζουσας χωρητικότητας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...