Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Η Εθνική και η ""εθνική"" διαπραγμάτευση. Η αλήθεια για τα πλεονάσματα με αριθμούς.

Δεσμεύσεις-αποτελέσματα Ελληνικής Οικονομίας (Πρωτογενές Πλεόνασμα, στόχοι-επιδόσεις)
2014
Δέσμευση: 1,5% του ΑΕΠ
Αποτέλεσμα: 0,2% του ΑΕΠ

Διαφορά %: -1,3% του ΑΕΠ έναντι του στόχου
Διαφορά (ποσό): -2,4 δις
Συνέπειες: Η χρονιά του αλησμόνητου “success story” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δημιουργούσε υποχρέωση για 2,4 δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ μέτρα το 2015 για να καλυφθεί η νέα “τρύπα” που δημιούργησαν το 2014!
2015
Δέσμευση: -0,25% του ΑΕΠ
Αποτέλεσμα: 0,7% του ΑΕΠ
Διαφορά %: +0,95% του ΑΕΠ
Διαφορά (ποσό): +1,3 δις
Συνέπειες: Χάρη σε αυτή την επίδοση αποσπάσαμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους που γλυτωνουν τους Έλληνες από την αποπληρωμή 42 δις ευρώ!
2016
Δέσμευση: 0,5% του ΑΕΠ
Αποτέλεσμα: 4,2% του ΑΕΠ
Διαφορά %: +3,7% του ΑΕΠ
Διαφορά (ποσό): +6,7 δις
Συνέπειες: Έρχεται ένταξη της Ελλάδας στο προγραμμα QE της ΕΚΤ, άμεση ολοκλήρωση του Staff Level Agreement και της αξιολόγησης, έξοδος στις αγορές (τέλος μνημονίων) πριν το τέλος του προγράμματος και μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης της βιωσιμότητας του χρέους με ανυπολόγιστο, μέχρι να καταγράφουν με σαφήνεια, όφελος!
Και να σκεφτείς ότι κάτι #fygete και λοιπές “τεθλιμμένες χήρες” (πλέον) μιλούσαν για “καταστροφή” και για ενεργοποίηση “κόφτη”!
Ε ρε κόφτης καλαματιανού που χρειάζεται…

 


Του Δ. Καραγεωργίου

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...