Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Αμερικανικές και Ρωσικές δυνάμεις στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας. Οργισμένη επίθεση Ερντογάν

Αμέσως μετά τις αμερικανικές και οι ρωσικές δυνάμεις έσπευσαν στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας, για την προστασία τους από την τουρκική ασυδοσία
«Η Συνεργασία ΗΠΑ-PYD/PKK παραβιάζει την Συνθήκη του ΝΑΤΟ». Αυτός είναι ο τίτλος τηλεγραφήματος του επίσημου κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων ANADOLU, μέσω του οποίου ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ερντογάν εξαπολύει άνευ προηγούμενου επίθεση, με ανυπολόγιστες συνέπειες, κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αφορμή τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού με τις δυνάμεις των Κούρδων … της Συρίας του PYD/YPG.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι η συνεργασία των ΗΠΑ με το YPG στην Συρία παραβιάζει το άρθρο 3 της Ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ και χαρακτηρίζει ως «μείζονα απειλή» την προσφορά εξοπλισμού από τις ΗΠΑ προς το «τρομοκρατικό» PKK και τα παρακλάδια του PYD/YPG που βοήθησαν την τρομοκρατική οργάνωση να απλωθεί στο 1/5 της Συρίας.
Η Άγκυρα κατηγορεί ακόμη τις ΗΠΑ ότι το ΡΚΚ επιτίθεται στην Τουρκία, ένα μέλος του ΝΑΤΟ με εκρηκτικά και όπλα που προσφέρονται από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.
Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ταγιπ Ερντογαν πάει ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας με το παρακάτω γράφημα αναλυτική κατάσταση οπλισμού τως ΗΠΑ που έχουν διατεθεί στο PKK.


Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...