Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Γ. Σταθάκης: Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (βίντεο)

Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.
Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. «Η χρεώση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.
Λόγω του «σκληρού χειμώνα» πολλά νοικοκυριά ξεπέρασαν το όριο των 1500 KW και βρέθηκαν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις είπε ο κ. Σταθάκης, για να προσθέσει πως η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα.
Ο κ. Σταθάκης μίλησε μάλιστα για τη ραγδαία μείωση στις ΥΚΩ, όταν προχωρήσει η διασύνδεση της Κρήτης.
Διαβεβαίωσε επίσης πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η χώρα εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση να γνωρίζει πως καταναλώνεται το νερό, αλλά δεν έχει υποχρέωση για αυξήσεις.
«Δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια του νερού, καθώς απετράπη στη διαπραγμάτευση ο πράσινος φόρος που ζητήθηκε από τους δανειστές, είπε συγκεκριμένα.
Δεν θα δεχθούμε λύση που δεν θα διασφαλίζει τη χώρα
Όσον αφορά την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση μια λύση που δεν οδηγεί τη χώρα σε έναν ασφαλή διάδρομο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θέμα άλλης ερμηνείας στη συμφωνία του Μαϊου του 2016.
Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση αυτή τη συμφωνία εφαρμόζει στην οποία είναι πακέτο και τα δύο. Δηλαδή τα μέτρα για το 2019-2020 και τα μέτρα για το χρέος. Παρέπεμψε μάλιστα στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα πάρουμε μέτρα χωρίς λύση για το χρέος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...