Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΘΕΣΗ που ενοχοποιεί τον Ανδρέα Γεωργίου! «Δεν φταίει μόνο για το πρώτο Μνημόνιο! Φταίει για όλα» !!!

Μπήκαν τα επαχθή μέτρα, το PSI κ.λπ., με αυτό το έλλειμμα. Δεν είναι σωστό ότι ο Γεωργίου ευθύνεται για το πρώτο Μνημόνιο – φταίει για όλα»!
Με αυτά τα λόγια, εν μέσω χειροκροτημάτων από το ακροατήριο και με επιφωνήματα «μπράβο, προδότες, εξαγορασμένοι, καθάρματα, ελεεινοί, σαρκοφάγα», περιέγραψε ο τότε αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Λογοθέτης την «καίρια ευθύνη» του Ανδρέα Γεωργίου στη σύναψη των Μνημονίων που αλυσόδεσαν τη χώρα από το 2009 και μετά.

Ο μάρτυρας εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» για όσα οδήγησαν στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, τα οποία -όπως είπε- έφεραν και τα Μνημόνια στη χώρα. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Ο μάρτυρας είπε ότι «o Γεωργίου είχε εξάρτηση και όφελος από το ΔΝΤ. Μέχρι τις 9/11/10, που έστειλε μόνος του, χωρίς καμιά απόφαση του Δ.Σ., το διογκωμένο έλλειμμα, είχε εξάρτηση».
Ο μάρτυρας παρουσίασε μάλιστα και επιστολή του στον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, με την οποία «του ζητούσε βοήθεια για να αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για να μπορεί να αποφασίζει μόνος του. Ξεκινάει “Dear Poul…” την επιστολή και υπογράφει: “With my best regards, Andreas”».
Κατά τον μάρτυρα, έως το τέλος Οκτωβρίου του 2010 έπρεπε να υπολογιστεί το έλλειμμα του 2009. «Η υποψία μας ήταν ότι ο Γεωργίου ήθελε τη διόγκωση του χρέους. Το έλλειμμα του 2009 ήταν το μόνο επιστημονικό εύρημα που θα μας εμπόδιζε να βγούμε στις αγορές και να έρθουν τα Μνημόνια. Στο έλλειμμα του 2009 μπήκε και μέρος του χρέους από τα swaps του Σημίτη, που έληγαν το 2020 ή και το 2030. Εβαλαν 21 δισ. χωρίς να υπάρχει λόγος, ενώ τα swaps δεν είχαν λήξει, μόνο και μόνο για να διογκωθεί το έλλειμμα». Ως μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή της η Ζωή Γεωργαντά. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιουλίου.


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...