Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Στο Δήμο Δελφών περιήλθε έκταση 13 στρεμμάτων για τη δημουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και εκπρόσωπο της εταιρείας Imerys, συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση του ελαιοτεμαχίου έκτασης 13.212,30 τ.μ. στη θέση «Νησί» ή «Κουμπούλοι» (επί της Ε.Ο. Άμφισσας – Λαμίας, σε επαφή με το ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας).
Το προσύμφωνο πώλησης, που ταυτόχρονα περιέχει όρο άμεσης και αορίστου διάρκειας παραχώρησης της νομής και κατοχής του ακινήτου (χρησιδάνειο), προβλέπει την σε σύντομο χρονικό διάστημα οριστική πώληση του ακινήτου έναντι του συμβολικού τιμήματος των χιλίων (1.000,00) ευρώ, αποτελώντας στην πραγματικότητα μια δωρεά της εταιρείας προς το Δήμο Δελφών.
Για το χώρο ήδη εκπονείται μελέτη με σκοπό τη δημιουργία και εγκατάσταση χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων, η λειτουργία του οποίου αφενός μεν θα λύσει ένα σημαντικό και γνωστό από δεκαετίες πρόβλημα εξυπηρετώντας τους αυτοκινητιστές σ’ έναν οργανωμένο και ασφαλή χώρο, αφετέρου δε θα συνοδευτεί από πλήρη απαγόρευση στάθμευσης των βαρέων οχημάτων μέσα στον αστικό ιστό, κατά τη δεδηλωμένη βούληση της δημοτικής αρχής, ώστε να υπάρξει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης. 
Με την απόκτηση σήμερα του συγκεκριμένου χώρου, η δημοτική αρχή θα μπορέσει να χειριστεί και το μεγάλο ζήτημα της εγκατάστασης των Ρομά, που σήμερα έχουν καταλάβει το ελαιοτεμάχιο αυτό με τα πρόχειρα παραπήγματά τους, δημιουργώντας μια κατάσταση προβληματική και επικίνδυνη. Για την ομάδα αυτή των συμπολιτών μας υπάρχει στενή συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σχεδιάζει μαζί μας και προτίθεται να χρηματοδοτήσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, με άξονες τη στέγαση, την εργασία και την εκπαίδευση. 
Μέχρι να ωριμάσει και να υλοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, η δημοτική μας αρχή προτίθεται τις επόμενες εβδομάδες να προβεί σε μερική διαμόρφωση του χώρου πίσω από το κλειστό γυμναστήριο «Χριστολιάς Καμπεράκης», που έχει πρόσφατα αποκτηθεί από το Δήμο Δελφών και ο οποίος χώρος είναι ο προβλεπόμενος από το εγκεκριμένο το 2013 Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας, ενώ πολύ πρόσφατα έχουμε εξασφαλίσει και την αδειοδότησή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Μετά τη βασική διαμόρφωση του χώρου, αυτός θα δοθεί στις οικογένειες Ρομά που σήμερα καταυλίζονται ανεξέλεγκτα και θα καθαριστεί η έκταση που σήμερα καταλαμβάνουν, ώστε αυτή να προετοιμαστεί για την υλοποίηση του έργου για το χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων. 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Imerys για τη σημαντική και ουσιαστική κίνηση στην οποία προέβη προς όφελος της περιοχής μας και προσωπικά τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή κ. Αθανάσιο Κεφάλα, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά προκειμένου να ξεπεράσουμε πολλά διαδικαστικά εμπόδια σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενάμισι έτους.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...