Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Animart: Φωτογραφική διάδραση κι έκθεση φωτογραφίας στην Άμφισσα

Άμφισσα: Πόλις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδας

Λάβετε, φάγετε... Φωτογραφική διάδραση

Συνεργασία: Δήμος Δελφών, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 
Υπεύθυνος: Βασίλης Καρκατσέλης

Στα πλαίσια του event θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην οικία Πανουργιά
Από Πέμπτη 20 έως Σάββατο 22 Ιουλίου 2017. Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:00

Στο πλαίσιο της φετινής ANIMART πραγματοποιείται στην Άμφισσα, μια φωτογραφική διάδραση, με στόχο την αποτύπωση της καθημερινής ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος: του περίφημου ελαιώνα της και του ευρύτερου Δελφικού τοπίου.

Ένα πρόσφορο, που βρέθηκε τυχαία στον δρόμο μας, καθώς περιδιαβαίναμε την πόλη της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, σύμφωνα με τη μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο του τοπικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στάθηκε η αφορμή για τούτο το εγχείρημα.

Την επόμενη χρονιά, επισκεπτόμενοι ξανά την Άμφισσα, Ιούλιο μήνα, μας θύμισε τις πόλεις του Γεωργίου Ντε Κίρικο.

Κτίρια πυρπολημένα από το φως και σκιές παντού. Σιωπές και απουσίες. Ωσάν η πόλη, για άγνωστο λόγο, να έχει εγκαταλειφθεί απ' τους κατοίκους! Όμως αυτοί, πίσω από τις γρίλιες των μισόκλειστων παραθύρων, αναπαύονταν αποκαμωμένοι από τις φροντίδες της βιοτής τους. Με συντροφιά το απογευματινό καφεδάκι τους, θα διέρχονταν το υπόλοιπο της μέρας, ελπίζοντας –όπως πάντα– σε μια πολλά υποσχόμενη νύχτα. Κάποιες ματιές στην κούπα του καφέ, δεν ήταν μια παράξενη συνήθειά τους, διότι λίγο πιο κει, στους Δελφούς, οι πρόγονοί τους, κάποτε, αναζητούσαν τα μελλούμενα στα ψιθυρίσματα μιας γυναίκας, που άκουγε στο όνομα Πυθία.

Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι από την Αλβανία, την Κορέα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, μαζί με τους ντόπιους θα μοιραστούν τις γνώσεις τους, τα ταλέντα τους και την αγάπη τους για τη συγκεκριμένη τέχνη. Θα περιηγηθούν, θα εντοπίσουν και θα φωτογραφίσουν τα φανερά και τα αθέατα αυτής της πόλης, εκθέτοντας τα αποτελέσματα της εμπειρίας τους στην κρίση του κόσμου και του χρόνου.



Δομή διάδρασης 
Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Άφιξη συμμετεχόντων,  Πρώτη κοινή φωτογραφική περιδιάβαση στην πόλη της Άμφισσας



Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 
Εργαστήριο, Δεύτερη φωτογραφική περιδιάβαση στην πόλη της Άμφισσας, Συζητήσεις, Σχολιασμός φωτογραφιών, Δημόσιες φωτογραφικές παρεμβάσεις (ψηφιακές προβολές)

  
Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 
Εργαστήριο, Τρίτη φωτογραφική περιδιάβαση στην πόλη της Άμφισσας και τη γύρω περιοχή, Συζητήσεις, Σχολιασμός φωτογραφιών, Δημόσιες φωτογραφικές παρεμβάσεις (ψηφιακές προβολές) 


Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 
Φωτογραφική περιδιάβαση στους Δελφούς, Παρουσίαση αποτελεσμάτων, Επιστροφή στην Άμφισσα, Αποχαιρετιστήριο δείπνο.

  
Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 
Ολοκλήρωση διάδρασης: Συμπεράσματα, Αναχώρηση συμμετεχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...