Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Νέος καύσωνας θα σαρώσει την χώρα - Από αύριο ανεβαίνει η θερμοκρασία

Νέος καύσωνας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μετά από το σύντομο διάλλειμα δροσιάς.
Με ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες όπου ο υδράργυρος θα κολλήσει πάνω από τους 40 βαθμούς από την Τρίτη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αν και προβλέπει πως θα υπάρξουν θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και του 42 βαθμούς, θεωρεί πως αυτό το κύμα καύσωνα θα είναι ηπιότερο από το προηγούμενο , αν και ακόμα δεν μπορεί να προβλεφθεί η διάρκεια του.
Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει σταδιακά να αυξάνεται από την Κυριακή όπου θα «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς για να δει τις τιμές της να αυξάνονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.
Από την Τρίτη κολλάει στο... κόκκινο και τα 40άρια ο υδράργυρος
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, η Τρίτη θα είναι η πρώτη μέρα του καύσωνα όπου αναμένονται να σημειωθούν οι εξής ακόλουθες θερμοκρασίες ανά διαμερίσματα:
- Θράκη : 39-40°C
- Ανατολική Μακεδονία : 37-38°C
- Κεντρική Μακεδονία : 40°C (πολύ τοπικά ίσως και 41°C σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς. Δύσκολο όμως μου φαίνεται)
- Δυτική Μακεδονία : 37°C
- Ήπειρος : 37-38°C (τοπικά 39-40°C στους νομούς Άρτας και Πρεβέζης)
- Θεσσαλία : 41-42°C (πολύ τοπικά ίσως και 43°C)
- Δυτική Στερεά : 40°C
- Κεντρική Στερεά : 39-40°C (τοπικά στη Φθιώτιδα 41°C)
- Ανατολική Στερεά - Εύβοια : 40°C (τοπικά στα κεντροδυτικά της Αττικής ίσως και 41°C)
- Σποράδες : 36-37°C
- Δυτική Πελοπόννησος : 39-40°C
- Ανατολική Πελοπόννησος : 40°C (ίσως πολύ τοπικά στον Αργολικό κάμπο 41°C)
- Επτάνησα : 38°C
- Βορειοανατολικό Αιγαίο : 38°C
- Κυκλάδες : 36-37°C
- Κρήτη : 36-37°C στη βόρεια Κρήτη (40°C στα νότια τμήματα)
- Δωδεκάνησα : 38-39°C (Στην ανατολική Ρόδο τοπικά 40-41°C)

Θα ψήνεται σε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου η Αττική
Στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40°C, ενώ στα κεντροδυτικά τμήματα του νομού ο υδράργυρος πιθανώς να φτάσει τους 41°C. Πολύ μικρή η πιθανότητα, σε αυτά τα τμήματα, η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 41°C. Στις παραλιακές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-38°C.
Πιο «δροσερή», με 37 βαθμούς η Θεσσαλονίκη
Δεν φαίνεται να ανεβαίνει πάρα πολύ η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, αφού η οροφή θα είναι κατά μέση τιμή και ενδεικτικά οι 37°C. Τοπικά ίσως και 38°C. Όμως στα τμήματα του νομού που βρίσκονται κοντά στους αντίστοιχους νομούς της Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-39°C. Στην Χαλκιδική δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 36°C, κατά μέση τιμή πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...