Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Στο χτίσιμο του αφορολόγητου και πάλι ιατρικές δαπάνες και φάρμακα

Διορθωτική τροπολογία ετοιμάζει το υπ. Οικονομικών
Η έκπτωση φόρου για δαπάνες σε γιατρούς και φάρμακα καταργήθηκε κατά το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, όπου ψηφίστηκαν μέτρα που υπήρχαν ως εκκρεμότητες για να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας.

Ωστόσο φαίνεται πως μετά από έντονες αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να επαναφέρει τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες στο χτίσιμο του αφορολόγητου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ετοιμάζει διορθωτική τροπολογία με την οποία θα αναγνωρίζονται ιατρικές δαπάνες και αποδείξεις από φάρμακα στο αφορολόγητο όριο των φορολογούμενων – ασφαλισμένων.
Η διορθωτική τροπολογία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία να τις χρησιμοποιούν για το αφορολόγητο.
Άγνωστο παραμένει αν το μέτρο αυτό θα ισχύσει από το 2017 ή από τις αρχές του 2018 (επομένως για τις δηλώσεις που θα κατατεθούν το 2019.
Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές ώστε να δοθεί το πράσινο φως και οι φορολογούμενοι να μπορούν από φέτος οι πολίτες να συγκεντρώνουν αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες και φάρμακα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...