Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: TA ΣΚΟΥΠΙΔΙA ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ CAMP ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ


Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο χώρο του camp των Θερμοπυλών τον τελευταίο καιρό, διαπιστώσαμε ότι τα σκουπίδια κυριολεκτικά πνίγουν το camp, συσσωρευμένα παντού γύρω από τα δυο ξενοδοχεία, γεγονός, που αποδεικνύει ότι, τα απορριμματοφόρα του Δήμου έχουν να κάνουν συλλογή σκουπιδιών από τον προσφυγικό καταυλισμό πολύ καιρό.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καταγγέλλει την κωλυσιεργία της Δημοτικής Αρχής στη συλλογή των σκουπιδιών στον προσφυγικό καταυλισμό στις Θερμοπύλες.
Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει συμπεριφορές ρατσιστικού τύπου, τη στιγμή, κατά την οποία, μετά τη λήξη της απεργίας, τα απορριμματοφόρα του Δήμου ενώ μάζευαν τα σκουπίδια τόσο στο χωριό στις Θερμοπύλες όσο και στο χώρο των πηγών έξω ακριβώς από τον προσφυγικό καταυλισμό, δεν εισέρχονταν στο camp για να συλλέξουν κι εκεί τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον η υγεία πρώτα απ’ όλα των μικρών προσφυγόπουλων.
Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να επικαλείται, μετά από ερώτημα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11-07-2017, ότι δεν γίνεται συλλογή σκουπιδιών στους πρόσφυγες επειδή δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Περιφέρειας. Γεννιέται εύλογο το ερώτημα τόσο καιρό ποιανού αρμοδιότητα ήταν και πώς γινόταν η συλλογή των σκουπιδιών; Εάν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας και οι αρμόδιοι του Δήμου έχουν μεταξύ τους διαφορές δεν θα τις λύσουν στις πλάτες των τετρακοσίων περίπου προσφύγων, που βρίσκονται στο camp. Οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα του πολέμου και δεν είναι δυνατόν να υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες διέπονται από την πλήρη αδιαφορία για τις συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτό το camp.
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση πλέον είναι αβίωτη. Τα σκουπίδια πλέον είναι πάρα πολλά και καλούμε όλους τους υπευθύνους να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση σεβόμενοι στοιχειωδώς τη ζωή και την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων.

Εκφράζουμε επίσης την πλήρη συμπαράστασή μας προς τους 47 απολυμένους εργαζόμενους στην αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο μας.
Καταδικάζουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα μπορούσε να δώσει παράταση στις συμβάσεις των συμβασιούχων, σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία-νόμο, η οποία επέτρεπε την παραμονή τους μέχρι 31/8/2018 και δεν το έκανε με σκοπό να παραχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...