Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιχείρηση καθησυχασμού των επενδυτών από την Eldorado Gold με άρωμα… Ελλάδας! #skouries

Όταν μοσχοπουλήθηκαν σκανδαλωδώς από την κυβέρνηση Παπανδρέου τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η ελληνική επένδυση είχε θεωρηθεί επιτυχημένη για τους μετόχους της Eldorado Gold, ανεβάζοντας τη μετοχή της εταιρίας και τα κέρδη των μετόχων. Πως ξαφνικά μια επιτυχημένη επένδυση θεωρείται επιζήμια; Το παιχνίδι έχει πολλές παραμέτρους στο παρασκήνιο…Όπως εκτιμούν αναλυτές, οι εκτιμήσεις τις εταιρίας βασίστηκαν σε πρόχειρες μελέτες λαμβάνοντας υπόψη περισσότερο τεχνικούς υπολογισμούς και λιγότερο οικονομικούς. Το κυριότερο, είχαν σαν δεδομένο την ευνοϊκή μεταχείριση της από το ελληνικό κράτος κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζονται τα κέρδη της, κάτι που δε συνέβη.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Eldorado Gold να δεχτεί μέσα στο καλοκαίρι διπλό «χτύπημα» υποβαθμίσεων από την Credit Suisse, η πρώτη στις 29 Ιουνίου και η δεύτερη στις 31 Ιουλίου. Η μετοχή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει υποστεί σημαντικό sell-off, με απώλειες που από την αρχή του έτους ξεπερνούν το 50% !
Για να καθησυχάσει τους επενδυτές της, η εταιρία παγώνει την επένδυση στις Σκουριές αλλά και αυτές σε Τουρκία και Βραζιλία.
Και τώρα, για να τους αποζημιώσει κιόλας, θα ζητήσει αποζημίωση-μαμούθ 10 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, προσφεύγοντας στη διεθνή διαιτησία. Ο στόχος είναι διττό
ς:
  • Έμμεση απόδοση των χαμένων κερδών στους μετόχους σε περίπτωση που κερδίσει την αποζημίωση.
  • Εκβιασμός της ελληνικής κυβέρνησης, με όχημα την απαίτηση για αποζημίωση και τυράκι τους εργαζόμενους, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί σε καθεστώς ευνοϊκής μεταχείρισης, τσαλακώνοντας τις περιβαλλοντικές μελέτες και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Όλα αυτά κερδίζοντας χρόνο για να αξιολογήσει την ελληνική επένδυση, τηρώντας ταυτόχρονα στάση αναμονής για την πορεία του χρυσού στις αγορές.
Έτσι στήνονται τα παιχνίδια των κερδοσκόπων εις βάρος της Ελλάδας. Αυτές τις επενδυτικές πρακτικές στηρίζει και προωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση του Μητσοτάκη.
Δυστυχώς, μαζί με το δάσος που χάθηκε, χάνεται και πολλή ακόμη αξιοπρέπεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...