Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ανεξήγητο φαινόμενο χταπόδια εγκαταλείπουν μαζικά το νερό και βγαίνουν στην ακτή

Mια περίεργη συμπεριφορά χταποδιών καταγράφεται τις τελευταίες μέρες σε παραλία στην Ουαλία η οποία έχει γεμίσει με κεφαλόποδα που εγκαταλείπουν το νερό και βγαίνουν στην ακτή.
Περίπου 20 χταπόδια είχαν εντοπιστεί στη στεριά στο New Quay μόνο το βράδυ της Παρασκευής ενώ πολύ περισσότερα βρέθηκαν το προηγούμενο βράδυ.

Ο Brett Jones, ιδιοκτήτης του SeaMôr Dolphin Watching Boat Trips, διαπίστωσε πρώτος ότι τα πλάσματα βγαίνουν στην ξηρά όταν επέστρεφε στη μαρίνα αργά το βράδυ.
Δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά. Ίσως επειδή η θάλασσα ήταν αρκετά άγρια πρόσφατα, αλλά δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο πριν.
Περπατούσαν στα άκρα των ποδιών τους». Ο Μπρετ, 39 ετών, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βοηθούν τα πλάσματα ρίχνοντάς τα πάλι πίσω στο νερό εάν τα εντοπιστούν στην ακτή. Το Σάββατο το πρωί βρέθηκαν και πάλι νεκρά χταπόδια αρκετά μέτρα μακριά από το νερό.
Ένα αντίστοιχο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν στο Νόρφολκ, αλλά η συμπεριφορά αυτή παραμένει ανεξήγητη επιστημονικά. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, ερευνητές θα μελετήσουν πιο προσεχτικά το φαινόμενο τις επόμενες μέρες.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...