Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ: Κυριακή 26-11-17 περπατάμε το μονοπάτι Αμφίκλεια, Αγία Ιερουσαλήμ, χριστ.κατασκηνώσεις.


Η Αγία Ιερουσαλήμ βρίσκεται σε απόκρημνο βράχο του Παρνασσού, της χαράδρας"ΒΑΡΣΑΜΩ". Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ναός είναι χτισμένος από Μοναχούς που έφυγαν από τα Ιεροσόλυμα, προ του 1204. Οι Μοναχοί ήταν Βενέδικτοι , Ιωαννίτες και Ναΐτες, που ήλθαν τότε στον Ελλαδικό χώρο. 

Ο Ναός είναι κτισμένος μέσα σε μεγάλη σπηλιά και καταλαμβάνει ένα μέρος αυτής. Κάτω από το Ναό υπάρχει μία μεγάλη κρύπτη. Την κρύπτη την χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για να κρύβουν κειμήλια της Εκκλησίας, όταν αυτά κινδύνευαν από κατακτητές. Από την πίσω πλευρά του Ναού υπάρχει μια μεγάλη τρύπα την οποία χρησιμοποιούσαν ως δεξαμενή νερού. Η συλλογή του νερού γινόταν με κανάλια ξύλινα από την οροφή της σπηλιάς. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία Ιερουσαλήμ , αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να ήταν αφιερωμένος στην Αγία Ιερουσαλήμ που είναι τοπική Αγία της Φθιώτιδας.
  Ώρες πορείας 4. Αναχώρηση απο το σύλλογο 07.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...