Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΔΤ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σχετικά με ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων (πρόγραμμα ΕΣΠΑ)
Κλειστό Γήπεδο Άμφισσας «Χρ. Καμπεράκης» και Κολυμβητήριο Ιτέας

Ενεργοποιήθηκε από τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ που απευθύνεται στους Δήμους και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.Θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και ανοικτών κολυμβητηρίων στα πλαίσια του συνολικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν οι ενεργοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αφεθεί στην τύχη τους για δεκαετίες. Με τα έργα αυτά θα εξοικονομηθούν πόροι για τους Δήμους και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα η πρόσκληση προς τους Δήμους προβλέπει:
  • 1. Επεμβάσεις αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας
  • 2. Δράσεις αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
  • 3. Υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους Δήμους για εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο υλοποίησης των παρεμβάσεων.
Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικών υποβολών ορίστηκε η 10η Ιανουαρίου 2018.
Με βάση τα παραπάνω υπάρχουν δύο σημαντικοί αθλητικοί χώροι στο Δήμο Δελφών που συγκεντρώνουν δεκάδες αθλούμενους όλων των ηλικιών και πραγματοποιούνται σημαντικοί αθλητικοί αγώνες και οι οποίοι χρειάζονται ενεργειακή αναβάθμιση: Το κλειστό γήπεδο Άμφισσας «Χρ. Καμπεράκης» και το Κολυμβητήριο Ιτέας.
Έχει ήδη ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση η χρηματοδότηση με 365.000 Ε του έργου «Επισκευή- αντικατάσταση κελύφους Κλειστού Γηπέδου Ιτέας».
Επίσης τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό η χρηματοδότηση και άλλων αθλητικών έργων στο νομό μας αποτέλεσμα της επίσκεψης του κ. Συναδινού στη Φωκίδα μετά από πρόσκληση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή κ. Κωστοπαναγιώτου.
Βασικά έργα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας που καρκινοβατούσαν για χρόνια, προωθούνται από τη σημερινή κυβέρνηση παρά την οικονομική στενότητα.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και ο Βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου δηλώνουμε ότι θα βοηθήσουμε αποφασιστικά στην προώθηση έργων αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο νομό μας.
Άμφισσα, 28/11/2017
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...