Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Σκληρές αποφάσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Καταργείται το άσυλο «καθυστέρησης»

Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που έχουν εισάγει κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών τα οποία καπηλεύονται την έννοια του ασύλου για να αποτρέπουν τις απελάσεις, οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει κάποια πολύ σκληρά μέτρα.
Έτσι, οι αιτήσεις ασύλου θα συζητώνται και θα τελεσφορούν εντός λίγων εβδομάδων, όταν σήμερα μπορεί κάποιος με συνεχής παράτασης να κάτσει μέχρι και 18 μήνες στην Ελλάδα, έχοντας απλώς κάνει μια αίτηση για άσυλο. Όσες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές, θα μετατρέπονται αμέσως σε επαναπροώθηση. Απόλυτη προτεραιότητα θα έχουν γυναίκες και παιδιά και έπειτα όσοι αποδεδειγμένα είναι εδώ με τις οικογένειες τους. Θα εκμηδενιστούν οι αιτήσεις ασύλου από Μαγκρέμπ.
  • Θα ενταθεί η αστυνόμευση στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, κάτι που ήταν αίτημα και των ίδιων των προσφύγων, ειδικά γυναικών και παιδιών. Όποιος συλλαμβάνεται να παρανομεί ενώ βρίσκεται υπό καθεστώς εξέτασης της αίτησης ασύλου του, θα απελαύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...