Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ" ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Τούρκος πρόεδρος αφισβήτησε κατα την επίσκεψή του την συνθήκη της Λωζάνης και δέχθηκε κατεγισμό "χαστουκιών" από παντού.
 

Απο τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!
ΕΑΝ ΘΕΣ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Εντέλει η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα θα μείνει ιστορική, λόγω της παρέμβασης του Προκόπη Παυλόπουλου κατά τον διάλογο των δύο ανδρών. Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας όπου Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει σε τέτοιο βαθμό τα εθνικά μας θέματα, οδηγώντας τον σουλτάνο σε έναν πρωτοφανή διεθνή διασυρμό. Ο Προκόπης Παυλόπουλος όμως πήρε και την ιστορική εκδίκηση που όφειλε το έθνος από τον Κώστα Σημίτη, δηλώνοντας ευθέως και χωρίς περιστροφές: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 Από το Βερολίνο:
Αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν, με αφορμή τις δηλώσεις του μπροστά στον Παυλόπουλο στέλνει το Βερολίνο, ότι η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει εδώ και 100 χρόνια, δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της, τόνισε γερμανική διπλωματική πηγή στον Realfm 97.8.
Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Στραβελάκη ο ανταποκριτής στη Γερμανία, Παντελής Βαλασόπουλος, οι ίδιοι κύκλοι είπαν πως δεν μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα στην Τουρκία αλλά ούτε και τα μάτια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από το State Department:
Εκπρόσωπος του Στεΐτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στην ΕΡΤ είπε ότι για τις ΗΠΑ είναι θέμα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδος και της Τουρκίας... Που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν συμφωνούν με την άποψη Ερντογαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...