Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Πρόταση Ψηφίσματος κατέθεσε η παράταξη προς στο Περιφερειακό Συμβούλιο εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018 στο Δίστομο.
Αφορά την πρόταση κατάργησης του φόρου επιτηδεύματος που αναγκάζονται να πληρώνουν τα καφενεία-παντοπωλεία στους μικρούς οικισμούς κάτω των τετρακοσίων(400) κατοίκων, γιατί λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη συνενώθηκαν η συγχωνεύτηκαν υπερβαίνοντας το όριο.
Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Είναι γνωστό ότι σε περιοχές με πληθυσμό μικρότερο των τετρακοσίων (400) κατοίκων πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη τα καταστήματα δεν πλήρωναν φόρο επιτηδεύματος.
Στους μικρούς αυτούς οικισμούς λειτουργούσαν και λειτουργούν μέχρι σήμερα μικρές επαγγελματικές δραστηριότητες κάλυψης καθημερινών αναγκών του τοπικού πληθυσμού ( παραδοσιακά καφενεία που είναι συγχρόνως και παντοπωλεία, κουρεία κλπ). Παράλληλα πολλές από αυτές αποτελούν “εργαλείο” παραμονής ανθρώπινου πληθυσμού στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα των λιγοστών κατοίκων κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη οι οικισμοί αυτοί εντάχθηκαν σε ευρύτερες κοινότητες ή συγχωνεύτηκαν με αποτέλεσμα να γίνουν ομάδες με πληθυσμό άνω των τετρακοσίων (400) κατοίκων, οπότε υποχρεούνται σε καταβολή του ανωτέρου φόρου.

Είναι αυτονόητο ότι τα έσοδα σε μικρούς πληθυσμούς είναι ελάχιστα και συνεπώς ο φόρος αυτός επιβαρύνει σημαντικά αυτές τις μικρές αλλά αναγκαίες υψίστης σπουδαιότητας επιχειρήσεις πολλές από τις οποίες απειλούνται με κλείσιμο λόγω του υφιστάμενου γενικότερα ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος, δυσχεραίνοντας την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την κοινωνική συνοχή.

Ο φόρος αυτός για τους παραπάνω οικισμούς επιβλήθηκε άδικα, αφού δεν άλλαξε η σύσταση τους, ούτε αναβαθμίστηκαν. Αντίθετα, η ελλιπής συγκοινωνιακή πρόσβαση στα χωριά αυτά δυσχεραίνει την καθημερινότητα τους και με την επιβολή του ανωτέρω φόρου οι μικρές αυτές “επιχειρήσεις” οδηγούνται σε κλείσιμο.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:


  •  Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΦΟΡΟΥ
  •  Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΛΑΜΙΑ 02/03/2018

Αλαμπάνου Δέσποινα, Γρεβενίτης Θωμάς, Ζαννιάς Αθανάσιος, Κουλούρης Γεώργιος, Μελισσάρης Ιωάννης, Παπαδιώτης Αθανάσιος, Παρασκευάς Δρόσος
Στουπής Νικόλαος, Τιμπλαλέξης Δημήτριος, Τσολάκη Σοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...