Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αυτός είναι ο πιο λεπτομερής χάρτης του Γαλαξία μας και περιλαμβάνει σχεδόν 2 δισ. αστέρες (video)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) χρησιμοποίησε μια τεράστια βάση δεδομένων από λήψεις του δορυφόρου Gaia, η οποία περιλαμβάνεις τις θέσεις, την τροχιά και τη φωτεινότητα περισσότερων από 1 δισεκατομμυρίων αστέρων του γαλαξία μας (Milky Way), έτσι ώστε να δημιιουργήσει τον ακριβέστερο χάρτη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Η εικόνα που βλέπετε παρακάτω μας δίνει την καλύτερη δυνατή ιδέα για το πως περίπου φαίνεται ο γαλαξίας που φιλοξενεί το Ηλιακό Σύστημα μας. Ταυτόχρονα, ο ESA δημιούργησε και ένα video 360º του νυχτερινού ουρανού, με τη βοήθεια και πάλι δεδομένων του δορυφόρου Gaia.
 

Όπως ενημερώνει ο οργανισμός, τα δεδομένα που λαμβάνουν από τον Gaia θα συνεχίσουν να απασχολούν τους ερευνητές για πολλά χρόνια, επομένως, περιμένουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που θα βασίζονται σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...