Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Αυτός είναι ο πιο λεπτομερής χάρτης του Γαλαξία μας και περιλαμβάνει σχεδόν 2 δισ. αστέρες (video)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) χρησιμοποίησε μια τεράστια βάση δεδομένων από λήψεις του δορυφόρου Gaia, η οποία περιλαμβάνεις τις θέσεις, την τροχιά και τη φωτεινότητα περισσότερων από 1 δισεκατομμυρίων αστέρων του γαλαξία μας (Milky Way), έτσι ώστε να δημιιουργήσει τον ακριβέστερο χάρτη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Η εικόνα που βλέπετε παρακάτω μας δίνει την καλύτερη δυνατή ιδέα για το πως περίπου φαίνεται ο γαλαξίας που φιλοξενεί το Ηλιακό Σύστημα μας. Ταυτόχρονα, ο ESA δημιούργησε και ένα video 360º του νυχτερινού ουρανού, με τη βοήθεια και πάλι δεδομένων του δορυφόρου Gaia.
 

Όπως ενημερώνει ο οργανισμός, τα δεδομένα που λαμβάνουν από τον Gaia θα συνεχίσουν να απασχολούν τους ερευνητές για πολλά χρόνια, επομένως, περιμένουμε ακόμη πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που θα βασίζονται σε αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...